Overijssel start virtuele tour voor coronaproblemen bedrijfsleven

ZWOLLE – De provincie Overijssel start een virtuele tour langs MKB-bedrijven om te zien en te bespreken tegen welke problemen bedrijven oplopen als gevolg van de coronacrisis. Door middel van beeldverbindingen kan de bedrijfsleiding in gesprek met de gedeputeerde(n) en ambtelijke ondersteuning.

Op deze manier wil de provincie te weten komen of de inmiddels beschikbaar gestelde noodmaatregelen werken of dat er aanvullende maatregelen nodig zijn. Maar ook of er slimme ideeën zijn hoe met het virus of met de crisismaatregelen kan worden omgegaan. De tour is een variant op de MKB-bezoeken die gedeputeerde economie Eddy van Hijum regelmatig brengt aan bedrijven. Het is de bedoeling om de nieuwe tour te houden met inzet van digitale hulpmiddelen als Zoom en Skype.

De verwachting is dat er zo’n vier bedrijven in de week kunnen worden ‘bezocht’. Daar waar een bedrijf of onderwerp raakvlakken heeft met andere portefeuilles zullen ook deze bestuurders deelnemen aan het gesprek of van de conclusies op de hoogte worden gebracht. Bedrijven die onderdeel willen zijn van de virtuele tour kunnen zich melden via economie@overijssel.nl.
Eerder nam de provincie Overijssel al een set maatregelen om ondernemers zoveel mogelijk te helpen in de crisis. Naast het robuuste pakket noodmaatregelen dat het rijk al heeft genomen, gaat het om het nog sneller betalen van facturen, coulance bij betalingsproblemen, het blijven uitbetalen van subsidies en sponsorbijdragen en het inzetten en ondersteunen van loketten en uitvoeringsorganisaties om ondernemers te helpen.

Lees meer over de maatregelen via de website.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.