Opening Kindcentrum Heidepark

LEMELERVELD – OBS Heidepark en Partou kinderopvang hebben donderdag 5 maart hun nieuwe Kindcentrum Heidepark geopend. Het Kindcentrum biedt een totaalaanbod van onderwijs en kinderopvang. Er wordt gewerkt vanuit een gemeenschappelijke educatieve en pedagogische visie, waarbij kinderen van twee tot dertien jaar zich optimaal en breed kunnen ontwikkelen.

De basis voor het Kindcentrum is een duidelijke en veilige structuur, met aandacht voor elkaar. De missie van het nieuwe Kindcentrum is om kinderen samen voor te bereiden op hun toekomst. Samen met het team, de kinderen, hun ouders en de omgeving. De kracht ligt in de verbinding van de expertise van kinderopvang en onderwijs en het bieden van een doorgaande ontwikkellijn. Een brede ontwikkeling van kinderen vraagt om een brede blik van peuter tot tiener, met ruimte om zelf te ervaren, te ontdekken en oplossingen te zoeken. Om het ontdekken te stimuleren is een leslokaal omgebouwd tot een kook- en technieklokaal. Ervarend leren begint al bij de peuters. Spelenderwijs worden zij voorbereid op de basisschool. De peuteropvang werkt met dezelfde thema’s als school en er zijn gezamenlijke activiteiten en uitstapjes. De peuters kunnen af en toe al meespelen met de kleuters in groep 1 en maken zo ook al kennis met de juffen en meesters. Dit maakt de stap naar de basisschool veel makkelijker en minder spannend.

Buitenschoolse opvang

De buitenschoolse opvang in school is een fijne plek om te ontspannen na schooltijd. Ook dan is er van alles te ontdekken door een breed activiteitenaanbod voor de verschillende leeftijden. Er is extra aandacht voor muziek en bewegen en de kinderen maken gebruik van het techniek- en kooklokaal. De activiteiten sluiten aan bij initiatieven en wensen van de kinderen, voorbeelden van het dagelijkse leven en maatschappelijke thema’s. Tijdens vakanties is er een speciaal activiteitenaanbod met workshops en leuke uitstapjes, o.a. met de Natuurbus, naar de kinderboerderij of het maïsdoolhof.

Het Kindcentrum is het gehele jaar geopend, van ’s ochtends vroeg tot begin van de avond.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.