Ook na de verhuizing blijft de werkbank midden in de winkel staan

Fietsplezier Salland verhuist naar vier keer zo groot pand aan Brugstraat 56

RAALTE – Wielerfanaat Arjen Derks verkoopt en repareert in zijn winkel Fietsplezier Salland aan de Marktstraat 76 alle soorten en maten fietsen. Maar na negen jaar is het knusse pand nu toch echt te klein geworden voor het bloeiende bedrijf. Tijd voor een verhuizing. Aanstaande zaterdag opent eigenaar Derks de deuren van zijn nieuwe winkel aan de Brugstraat 56.

In de gezellige, maar kleine winkel aan de Marktstraat deed Raaltenaar Derks noodgedwongen alle reparaties en onderhoudswerkzaamheden midden in de showroom. Maar daar komt geen verandering in nu hij met zijn bedrijf verhuist naar een vier keer zo groot pand. “Daar staat straks een werkbank in het midden van de showroom. Dat is toch de toekomst en ik wil het ook graag. Het is gezellig: de klanten drinken een kop koffie, terwijl ik met hun fiets bezig ben.”

Crisisjaren

De inmiddels 58-jarige Derks richtte Fietsplezier Salland in 2011 op. “Als fervent racer en mountainbiker was ik altijd al bezig met fietsen, het afstellen van de versnellingen en onderhoud. Ik vond het mooi om te doen en het ging me goed af. Met de opening van de winkel heb ik van mijn hobby mijn werk gemaakt.” Ook nu staat hij nog regelmatig zelf op de pedalen. “Het liefst een keer of drie in de week, zeker als straks de avonden weer langer worden.”

Derks startte zijn bedrijf midden in de crisisjaren. “De eerste jaren waren wat lastig, mensen gaven niet zo gauw hun geld uit. Inmiddels heb ik een mooie klantenkring opgebouwd.” Fietsplezier Salland zit midden tussen de twee andere grote fietsenzaken die Raalte rijk is in. “Ik lever andere merken dan Kruiper en Profile Rudie Assink. Zo zit ik niet in hun vaarwater en kan ik me onderscheiden. Bij mij kunnen mensen terecht voor fietsen van onder andere Sensa, Vyber, Van Dijk fietsen en Vogue. En uiteraard heb ik e-bikes, die moet je erbij hebben.”

De ondernemer zag de behoeften van zijn klanten de afgelopen jaren verschuiven. “Meer dan tachtig procent van de fietsen die ik verkoop zijn elektrische modellen. Daar kun je niet meer omheen. Voorheen werden e-bikes veel online gekocht, maar je ziet steeds meer mensen terugkeren naar de dealer, vooral voor de garantie en service. Als klanten hun fiets bij mij brengen voor een reparatie, dan hebben ze hem met een of twee dagen terug. Online kan dat wel weken duren.”

Opening

Derks doet al het onderhoud en de reparaties in zijn eentje. Ook de inkoop en verkoop komen voor zijn rekening. “Maar op de achtergrond helpt mijn familie flink mee. Mijn vrouw Ginie doet bijvoorbeeld de boekhouding en helpt met schoonmaken en opruimen. Ook mijn zoon en twee dochters helpen regelmatig met allerlei dingen.” Ook tijdens de opening aanstaande zaterdag kan hij op hun hulp rekenen. “Geïnteresseerden kunnen zaterdag tussen 9.00 en 17.00 uur een kijkje komen nemen in de nieuwe winkel. Er zijn die dag extra veel fietsen te bezichtigen. De koffie staat klaar en voor kinderen is er een suikerspinmachine aanwezig.”

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.