Home / Sallandcentraal / Olst-Wijhe biedt meer mogelijkheden voor woningbouw in Herxen en Elshof

Olst-Wijhe biedt meer mogelijkheden voor woningbouw in Herxen en Elshof

WIJHE – Herxen en Elshof hebben al tien jaar een buurtschappenbeleid. Dat houdt in dat je daar na een bestemmingsplanwijziging een woning voor een starter kunt realiseren die binding heeft met de buurtschap. De gemeente heeft nu op verzoek van PB Herxen het beleid bekeken en aangepast, zodat ook andere personen met een bijzondere binding met de buurtschappen in aanmerking komen.

Het gaat om senioren (60-plussers) uit de buurtschappen en doorstarters: personen die al een woning hebben, maar door omstandigheden opnieuw woningzoekend zijn en in de buurtschap willen blijven wonen. Daarnaast zijn ook de voorwaarden wat versoepeld. Zo is de voorwaarde eruit gehaald dat er maximaal één nieuwe woning per jaar per buurtschap kan worden toegestaan.
“De mogelijkheden zijn verruimd, ik verwacht een positieve respons vanuit de buurtschap”, aldus André Nijboer (voorzitter Plaatselijke Belang Elshof). “Nu kunnen we door, wij verwachten dat dit beleid goed is voor de doorstroming. Starters maken zo meer kans op een betaalbare woning. Een mooie bijkomstigheid is dat de verduurzaming van de woningen in Herxen zo ook een duwtje krijgt”, vult Hans van Zwolle (voorzitter Plaatselijk Belang Herxen) aan.

Lees ook

Ouders welkom bij scholen in Heino, Lierderholthuis en Laag Zuthem

REGIO – De geplande Open Scholendag in Heino, Lierderholthuis en Laag Zuthem op woensdag 26 …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.