Ochtendconcert in Podium Heino

HEINO – Celliste Mascha van Nieuwkerk en flamencogitarist Jeff Heine verzorgen op zondagochtend 8 maart een concert in Theater Podium Heino. Het duo vormt een geheel nieuwe combinatie. Het klikte zo sterk, dat de twee meteen de cd ‘Reflejos del Alma’ opnamen om hun chemie vast te leggen.

Ze spelen werken van componisten als Bartok, De Falla, Tsinsadze, Martinu en Pärt, die met eigen stukken met elkaar worden verbonden
Mascha van Nieuwkerk (28) behoort tot een nieuwe generatie muzikanten die met hun instrument in de hand muzikale barrières doorbreken. Ze heeft een vrije, energieke speelstijl, waarin ritme en improvisatie een grote rol spelen. Als een van de oprichters van Fuse, de vaste huisband van het tv-programma Podium Witteman, specialiseerde ze zich in het maken van eigenzinnige bewerkingen van klassieke composities en stukken uit de folk en de jazz.
Jeff Heine ontdekte dat andere muziekgenres veel gemeen hadden met flamenco. Flamenco kan agressief zijn, maar ook gevoelig en intiem, lyrisch en toch ritmisch, spontaan maar ook doelgericht. Hij realiseerde zich dat de agressieve kant nogal een hard-rock-achtige kwaliteit heeft en dat de meer intieme kant van flamenco op klassieke muziek lijkt.
Aanvang is om 11.00 uur. Kaarten (à 12,50 euro) zijn te koop via staging2.podiumheino.nl. Er zijn nog enkele kaarten verkrijgbaar.

Foto: Mascha van Nieuwkerk

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.