Home / Sallandcentraal / Nobach schoenenwinkel helemaal verbouwd

Nobach schoenenwinkel helemaal verbouwd

OLST – De geheel vernieuwde schoenenzaak van Nobach in Olst is woensdagochtend 11 maart heropend. Uiteraard blijft Nobach moderne schoenmode aanbieden voor dames en heren. Daarnaast biedt de zaak specialistische voetzorg (onder meer voor klanten met reuma en diabetes) en een pedicure-afdeling en richten Han en Miranda Nobach zich nu ook met gespecialiseerde apparatuur op de wandelaar.

De nieuwste technieken van de 3D-scanner maken het mogelijk dat de klant een schoen precies op maat en in pasvorm krijgt. Nagenoeg de gehele collectie is geschikt voor losse inlegzolen. Waar veel schoenenzaken de laatste jaren helaas moeten sluiten omdat de fysieke winkel zijn aantrekkingskracht verliest, komt Nobach met een antwoord in de vorm van wandelschoenen. Waarom wandelschoenen? “Daar ligt mijn passie”, vertelt registerpodoloog Han Nobach, die de schoenenzaak, opgericht in 1932, in de familie houdt. “Wandelschoenen passen goed bij onze visie: Lekker lopen begint bij Nobach. Bovendien heb je voor de aanschaf van wandelschoenen kennis van experts in voeten en schoenen nodig. Die kennis bieden wij.”.
De 3D-scanner zorgt onder meer dat de klant een 3D-animatie van zijn/haar voet krijgt, zodat hij/zij bijvoorbeeld precies kan zien waar op de voetzolen de meeste druk zit. “Dit soort deskundige adviezen zijn erg relevant voor de klant. Die krijg je niet online via een webshop. Wij hebben er een verhaal bij”, vertelt Han. ‘Wij kiezen heel bewust voor contact met de mensen en zorgvuldig deskundig advies aan de klanten. Niet online, maar persoonlijk en vaak onder het genot van een kopje koffie.”

SW4D

De wandelschoen is niet helemaal nieuw in de etalage van de Olster schoenenzaak. Nobach verkocht altijd al wel wandelschoenen, maar het assortiment is nu erg uitgebreid met bekende topmerken en gadgets die elke wandelaar nodig heeft zoals bidons, sjaals en (rug-) tassen. De winkel is ook actief betrokken bij de Sallandse Wandelvierdaagse. “In de regio is er geen winkel die zo gespecialiseerd is in deze schoenzorg als Nobach. Dat terwijl wij in een regio wonen waar het prachtig wandelen is”, aldus Han. Ook de fotoboeken van de wandelreis van Han op de Oostenrijkse Berliner Höhenweg liggen ter inspiratie in de winkel.

Lees ook

Ouders welkom bij scholen in Heino, Lierderholthuis en Laag Zuthem

REGIO – De geplande Open Scholendag in Heino, Lierderholthuis en Laag Zuthem op woensdag 26 …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.