Nieuwe noodverordening: beperkingen voor campings en parken

ZWOLLE – Het Regionaal Beleidsteam (RBT) van de veiligheidsregio in IJsselland heeft op vrijdag 27 maart de nieuwe noodverordening van de Rijksoverheid vastgesteld voor de regio IJsselland (waaronder ook de gemeenten Raalte, Olst-Wijhe, Dalfsen en Ommen vallen). Vrijdagmiddag ondertekende voorzitter Peter Snijders de noodverordening.

“Binnen onze regio zien we vooral dat de meeste mensen zich goed en zorgvuldig houden aan de landelijke maatregelen”, zo stelt het RBT in een persbericht. “Met deze noodverordening hebben we in onze regio echter mogelijkheden om te handhaven waar dat nodig is. Om de ernst van de situatie helder te maken voor de hele regio én om duidelijkheid richting onze inwoners en ondernemers te verschaffen, geldt deze noodverordening voor de hele regio.”
De noodverordening bevat specifieke maatregelen voor campings en vakantieparken. “Tijdens deze crisis willen we geen toestroom hebben van toeristen. Het is toegestaan om in een vakantiewoning te verblijven, mits deze vakantiewoning vaste sanitaire voorzieningen bevat. Alle andere vormen van verblijfsrecreatie zijn verboden, aangezien gedeelde sanitaire voorzieningen gesloten worden.” Voorzitter Peter Snijders: “We hebben deze maatregelen niet licht genomen. Ik begrijp goed dat dit ingrijpende maatregelen zijn voor de campings en vakantieparken in onze regio en kan alleen maar benadrukken: alleen gezamenlijk kunnen we de strijd met het coronavirus winnen.”

Samenkomsten

In de nieuwe noodverordening zijn ook specifieke maatregelen met betrekking tot evenementen en samenkomsten opgenomen. Evenementen en samenkomsten met een vergunnings- en meldplicht zijn verboden tot 1 juni 2020. Daarnaast is het in de hele regio verboden om met drie of meer personen samen te komen indien er geen afstand van 1,5 meter in acht wordt genomen. Worden de regels niet of niet voldoende nageleefd, dan zal hierop gehandhaafd worden. De voorzitter van de Veiligheidsregio is tevens bevoegd om winkels of markten waar de maatregelen niet worden nageleefd, te sluiten.

Contactberoepen

Het uitvoeren van elke vorm van contactberoepen is verboden wanneer er geen 1,5 meter afstand tot klant/cliënt gehouden kan worden. Dit geldt bijvoorbeeld voor kappers, nagelstylisten, masseurs en rijinstructeurs. Ook zaken waar deze beroepen uitgevoerd worden, zijn gesloten. Uitzondering geldt voor mensen die een (para)medisch beroep hebben, zoals bijvoorbeeld een fysiotherapeut. Deze mensen mogen hun werk nog uitvoeren mits er sprake is van een medische indicatie en de hygiënevereisten opgevolgd worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.