Home / Sallandcentraal / Nieuwbouw in Laag Zuthem en Lierderholthuis

Nieuwbouw in Laag Zuthem en Lierderholthuis

RAALTE – De gemeente Raalte start met de uitgifte van dertien kavels in de tweede fase van het nieuwbouwplan De Kleine Hagen in Laag Zuthem. Het gaat om drie kavels voor een vrijstaande woning, zes kavels voor twee-onder-een-kap en vier kavels voor geschakelde woningbouw. Ook in Lierderholthuis worden kavels voor nieuwbouw uitgegeven. Hier gaat het in het nieuwbouwplan Lierderholthuis-Noord om drie kavels voor een vrijstaande woning, twee kavels voor een twee-onder-een-kap woning en drie kavels voor geschakelde woningbouw.

Verantwoordelijk wethouder Wout Wagenmans is blij met de komende uitgifte. “Dit gebeurt na een intensief proces waarbij we onder meer met bewoners en Plaatselijk Belang hebben gesproken en de woningbehoefte gemeten. Zo’n proces kost extra tijd maar het is wel dankbaar werk.” Volgens Wagenmans is er een flinke behoefte aan de nieuwe woningen in de beide dorpen. “We hebben als gemeente actief de bewoners geïnformeerd over deze plannen, maar bijvoorbeeld ook mensen benaderd die afgelopen jaren interesse in een bouwkavel in Laag Zuthem of Lierderholthuis hebben getoond. Niet iedereen beslist uiteindelijk om echt over te gaan tot koop. Door bijvoorbeeld familieomstandigheden haken sommigen ook weer af. De belangstelling is heel divers. Het zijn veel jongeren uit de dorpen zelf of die daar nauwe banden mee hebben, maar ook bijvoorbeeld mensen uit Zwolle die het wonen in een kleine dorpsgemeenschap prefereren.”

Gasloos

Zowel in Laag Zuthem als Lierderholthuis krijgen de nieuw te bouwen woningen geen gasaansluiting. “We bespreken wel de mogelijkheden en we nemen mensen van het Energieloket mee met uitgebreide informatie. Het is best een zoektocht naar wat je bijvoorbeeld collectief kunt doen om een reële oplossing te vinden. Onze ervaring is dat de kandidaat-kopers het accepteren. Zij hebben zich natuurlijk ook goed voorbereid.”

In Laag Zuthem houdt de gemeente maandag 9 maart vanaf half acht een informatieavond over de nieuwbouwplannen in het Trefpunt. Daar is ook het Energieloket Salland aanwezig. Belangstellenden in Laag Zuthem kunnen zich vanaf 9 maart tot en met 1 april inschrijven via www.raalte.nl. Op woensdagavond 8 april (19.30 uur) volgt dan weer een kaveluitgifteavond in het Trefpunt (op basis van loting).

In het MFA in Lierderholthuis wordt dinsdagavond 24 maart (19.30 uur) een soortgelijke informatiebijeenkomst gehouden over de kavels in dit dorp. Belangstellenden kunnen zich vanaf 24 maart tot en met 14 april inschrijven. Woensdagavond 22 april (19.30 uur), weer in het MFA, is dan de loting en kaveluitgifte.

Lees ook

‘Dat het meteen al zo druk zou zijn, hadden wij ook niet verwacht’

Zussen Erna en Emily Poppe aan de Plas in Raalte van start met smaaksalon Peper …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.