Natuurbericht: Uit het natte laarzengebied

Sjaak Bruggeman deelt met enige regelmaat zijn natuurmomenten met ons. Ook deze week bleef Sjaak dicht bij huis. In het ondergelopen Boetelerveld zag Sjaak dat de eerste broedvogeltjes uit het zuiden al terug zijn.

De knipgaten in de toegangsweg naar het Boetelerveld zitten nog boordevol water van de plensbui van vanmorgen. Twee Friese paarden en een paar pony’s hebben het natte grasperceeltje al aardig omgeploegd. Ha, goeiemorgen, daar zit ie weer! Zoals bij elk bezoek hier komt ie even gedag zeggen, het kleine vrolijke roodborstje.

Kijk, overal kleine stroompjes regenwater over het wandelpad. De chocobruine buizerd ziet het ook en zwiert snel weg met de wind mee. Het hoogteverschil van anderhalve meter, gedempte greppels en overvolle poelen in dit natte laarzengebied en het hoge grondwaterpeil zijn hier de oorzaak van. Prima voor de natuur maar de pijn is benedenstrooms het meest te voelen en dus natte voeten.

En ook vandaag komen een paar jonge dames het reservaat binnen. Laarzen aan? Ja, gelukkig maar. Zo, ik ben bij het natste gedeelte van de wandeling en kijk ik nog even om naar beide strong girlfriends. He? Ze houden het al voor gezien. Het is al misgegaan bij het eerste plasje water in de bocht.

Eenmaal op het droge dijkje geniet ik van al die mooie voorjaarskleuren. De Hollandse wolkenluchten, bloeiende krentenboompjes, frisse groene kleuren van de meidoorn en kijk die wilgenkatjes in de zon schitteren.

Op het open veld zit een roodborsttapuit op een omgezaagde grove den. Mooi! Kijk, even naar beneden voor een insect en hup weer terug naar de uitkijkpost. En ha, de geelgorzen zijn ook terug! Pal voor me langs zoeken ze de dennentopjes in de heide op. Wat geweldig! Het word lente!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.