Natuurbericht: Een wereld van verschil

Sjaak Bruggeman deelt met enige regelmaat zijn natuurmomenten met ons. Deze week is Sjaak in de omgeving van Meppel en komt daar een BN’er tegen.

 Hier had ik niet op gerekend. Eerst de regenjas maar aan en dan maar eens even kijken. De grond tjilpt onder mijn voeten. Nat, nat. Twee kieviten  vliegen van het bouwland. Het waterniveau voor en achter de stuw scheelt wel  een meter. Links landbouw en rechts de natte Nieuwveense Landen, onderdeel van Nationaal Park Weerribben Wieden. Een paartje Canadese Ganzen in de knotwilg heeft de eerste keus, nat of droog.

Ginder aan het einde van de rietkraag zit een buizerd en in de ruigte liggen vijf reeën. De natte hooilandjes vol vlinders hebben in dit jaargetijde plaats gemaakt voor gakkende ganzen en in de slootjes met waterlelies zijn nu enkel wuivende rietpluimen te zien.

En daar hebben we Paul van Galen! Als gepensioneerde nu ‘vrijwillig boswachter’ bij Natuurmonumenten, maar nog veel meer wereldtopper als het gaat om natuurfotografie en wereldreiziger als het gaat over het schrijven van zijn boeken of zijn films voor buitenlandse tv zenders.

Een natte sneeuwbui drijft ons uit elkaar, maar we hebben toch even gezellig gekletst. Stiekem hoop ik al op een volgende keer. Met dezelfde hobby’s en interesses kunnen we elkaar best wel een hand geven. Maar ja, eerlijk is eerlijk, het verschil is groot, héél groot…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.