‘N35 bij kruispunt Bos over de N348 heen’

ZWOLLE – Het is de bedoeling dat de N35 bij Knooppunt Raalte (kruispunt Bos) straks over de N348 heen gaat. Dat melden de provincie Overijssel, Rijkswaterstaat en de gemeente Raalte in een gezamenlijk persbericht. Ze hebben daarmee gezamenlijk gekozen voor de zogenaamde ‘Haarlemmermeer’-oplossing. De aanvankelijk beoogde voorkeursvariant bleek niet binnen het budget te passen.

Om de gewenste situatie te realiseren, wordt de N35 iets opgehoogd ten opzichte van de huidige ligging. De op- en afritten van de N35/N348 komen dicht langs de N35 te liggen, waardoor er zo min mogelijk ruimte nodig is voor de bouw van de ongelijkvloerse kruising. De Rijksweg N35 krijgt twee van elkaar gescheiden rijbanen. De N348 krijgt ook twee van elkaar gescheiden rijbanen en gaat via een tunnel onder het spoor door.
De voorkeursvariant uit de verkenningsfase bleek niet binnen het taakstellend budget van 50,2 miljoen euro gerealiseerd te kunnen worden. Daarom zijn er de afgelopen periode een aantal alternatieve varianten onderzocht. Uitgangspunt daarbij is de verkeerskundige Haarlemmermeer oplossing. Deze variant wordt nu verder uitgewerkt naar een voorlopig ontwerp. Hierbij wordt verder gekeken naar bijvoorbeeld de hoogte van de wegen, taludhellingen en gebruik van materialen. Medio 2020 ligt het conceptplan in hoofdlijnen met daarbij het voorlopig ontwerp ter inzage.
Voor de aanpak van knooppunt Raalte is een bedrag van 50,2 miljoen euro beschikbaar. Hiervoor stelt de provincie 33,1 miljoen beschikbaar, het Rijk 12,6 miljoen en de gemeente Raalte 4,5 miljoen. Informatie over de verbetering van knooppunt Raalte is te vinden op staging2.overijssel.nl/n35.

Inloopbijeenkomst

Op dinsdagavond 24 maart wordt er een inloopbijeenkomst gehouden over het Knooppunt Raalte in het Hoftheater. Verdere informatie over de invulling van de avond wordt later bekendgemaakt.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.