Locaties en restaurants Het Zand dicht voor bezoekers

ZWOLLE – Zorgspectrum Het Zand neemt verregaande maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Per dinsdag 17 maart zijn de locaties (en restaurants), waaronder het Weijtendaal in Wijhe en het Wooldhuis in Heino, niet meer toegankelijk voor bezoekers, vrijwilligers en externe relaties.

“Hiermee trekken wij als zorginstellingen in de regio één lijn. Wij zien ons helaas genoodzaakt deze drastische maatregelen te nemen om onze cliënten en medewerkers zo veilig mogelijk te houden. Wij brengen hiermee het contact tussen mensen terug en perken het risico op verspreiding van het coronavirus in”, zo meldt Het Zand in een persbericht. Deze situatie duurt in ieder geval tot 6 april aanstaande.
“Wij zetten ons met man en macht in om de beste zorg voor onze cliënten te bieden. Hiervoor is voorlopige sluiting van onze locaties voor externe dagbestedingscliënten, bezoekers, vrijwilligers, leveranciers en andere externe relaties nodig. Deze maatregel, hoe onsympathiek die ook is, draagt daaraan bij. Daarnaast zullen onze medewerkers die geen zorg bieden zoveel mogelijk vanaf huis werken. De medewerkers die wel op locatie werken, hebben strikte instructies gekregen over hygiëne en het beperken van hun werkgebied. Met minder mensen op onze locaties, is er minder kans op verspreiding van het coronavirus. Wij zetten in op andere vormen van contact tussen cliënten en familie en medewerkers onderling.”

Lotus

De uitzondering op deze maatregel is hospice Lotus in Zwolle. Daar wordt één bezoeker per cliënt toegelaten en de inzet van vrijwilligers blijft gehandhaafd. De doorgang tussen locatie Zandhove en het hospice wordt gesloten.
De restaurants sluiten per dinsdag 17 maart hun deuren voor de cliënten en medewerkers. “Wij brengen de maaltijden naar de afdelingen en op sommige huiskamers koken de medewerkers zelf voor de cliënten. Bewoners die buiten onze zorginstelling wonen, maar wel op onze locatie eten, krijgen maaltijden bezorgd. Iedereen die dit betreft, wordt rechtstreeks geïnformeerd.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.