Lemele ziet in slotfase SVV ’56 langszij komen

LEMELE – Sportclub Lemele is weggezakt naar het rechterrijtje van 4E. Waarbij vermeld moet worden dat dit is op basis van wedstrijdachterstand. Het bezoekende SVV ’56 had vooraf aan de confrontatie op Zandeinde weliswaar vier punten meer (16-24 om 13-20), maar speelde ook drie wedstrijden meer. Op de Dubbeltreffer in Sibculo eindigde dit duel in een 1-1 onbeslist. Een resultaat waarmee de ploeg van Mats Timmerman niet mocht mopperen.

Wie vooraf de wedstrijd neutraal beschouwt, trekt ontegenzeggelijk de conclusie dat de strijd vooral draait om de sportieve eer. Niks meer, niks minder. Daarlerveen, De Zweef, Blauw Wit ’66 en ATC ’65 gaan uitmaken wie na de komende tien wedstrijden met de titel aan de haal gaat en wie promotie mag afdwingen via de barrage. Mogelijk dat GFC zich hier nog tussen kan mengen, maar voorlopig moet de ploeg uit Goor hopen op misstappen van de top vier, met de restrictie dat het zelf moet blijven winnen.

Voor zowel Lemele als SVV ’56 is dit seizoen geen hoofdrol weggelegd. En wederom rolde er een 1-1 onbeslist uit de bus. Terecht? Volgens het merendeel van de kijkers wel. Alleen zo verrekte jammer dat die 1-0 net niet over de streep kon worden getrokken. Het liep op Zandeinde niet zoals het thuisfront had gedacht. En gehoopt. De minimale voorsprong halverwege stemde hoopvol. Na rust richting kantine, dat is altijd goed voor vuurwerk. Zo niet deze keer.

In de eerste helft hadden de bezoekers uit Sibculo het grootste aandeel in balbezit. Het spel speelde zich voornamelijk af op de helft van Lemele. Echte kansen dwong de ploeg van trainer Henri Vogelzang niet af. De thuisclub was veel gevaarlijker vanuit de omschakeling. Joël Schottert verraste van afstand bijna Nick van Ballegooijen. De sluitpost van SVV ’56 is niet de grootste, maar kon met een uiterste krachtsinspanning het meer bekeken dan harde schot over het doel tillen. Even later mag Schottert het opnieuw proberen, als Bakhuis aan de aandacht is ontsnapt. De bank van SVV ’56 haalt opgelucht adem, als de gelegenheidsaanvaller klungelig over schiet.

Niet veel later wordt de volgende counter de Siculoërs fataal. Bakhuis stuit op Van Ballegooijen, maar de rebound wordt binnen geknikt door Erik Lubbers. Na de thee bleef het initiatief en het uitbouwen van de 1-0 uit. De ploeg van Vogelzang zat beter in de wedstrijd dan voor de thee. Toch Jelmer Kleinjan dichtbij de bevrijding. De deklat voorkwam dat de armen voor de tweede keer ten hemel gingen. Het geloof in de goede afloop bij Vogelzang en zijn manschappen werd kort voor tijd beloond. Balletje achter of niet? Volgens lijnrechter Holsappel wel, maar hij werd genegeerd door arbiter Veldhuizen. Wat volgde was een snaarstrakke pegel richting vijfmetergebied. Kevin Prijs zette de plaat tegen de Derbystar en 1-1.

Hierna werd het nog even hectisch. Dijk ging gestrekt naar de mat. Botsing of elleboogje. Wie het weet mag het zeggen, wat evenwel volgde was wildwest binnen de krijtlijnen. Rawhide, Bonanza, zoiets. Tja, voetbal is emotie. Zure druiven voor Lemele, dat pal voor het sluiten van de markt twee punten in rook zag opgaan. Wie met neutrale blik de wedstrijd beschouwde, kon leven met de remise.

Stand 4E: De Zweef 17-44, Daarlerveen 17-42, ATC ’65 17-40, Blauw Wit ’66 16-38, GFC 16-31, Heracles 17-26, SVV ’56 17-25, Lemele 14-21, MVV ’69 16-19, Daarle 16-14, DRC ’12 16-11, SV Rijssen 16-8, Blauwwitters 17-8 en SC Rijssen 16-1.

Sportclub Lemele reist zaterdag af naar Rijssen. Op sportcomplex De Koerbelt is hekkensluiter SC Rijssen de te kloppen ploeg. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.