Home / Sallandcentraal / Laatste kans om mee te doen met Erfgoed Sterren categorie ‘anders boeren’

Laatste kans om mee te doen met Erfgoed Sterren categorie ‘anders boeren’

Stemmen op je favoriete plan

REGIO – Op 22 januari is de wedstrijd Erfgoed Sterren, categorie ‘Anders Boeren’ gelanceerd. Erfgoed Sterren is een wedstrijd die erfgoed verbindt aan maatschappelijke doelen. Iedereen die hier een plan voor heeft kan meedoen en naast de titel Erfgoed Ster 2020 ook 10.000 euro winnen voor realisatie van zijn of haar plan. Mensen die mee willen doen met een plan, gericht op voedsel hebben nog tot 18 maart de tijd om hun plan in te dienen en voldoende stemmen te trekken voor een nominatie.

Erfgoed Sterren heeft vijf categorieën waarvan de eerste ‘Anders Boeren’ nu gestart is. Deze categorie richt zich op mensen die een plan hebben dat erfgoed inzet als motor voor nieuwe voedselketens. Denk aan plannen voor lokale voedselproductie op een oud schoolplein, een nieuwe rol in de voedselketen voor diepvrieshuisjes of een oud erf waar zoals vroeger varkens worden gefokt.

Aanmelden

Tot 18 maart kunnen uitvoerbare plannen in deze categorie aangemeld worden op www.hetoversticht.nl/erfgoedsterren. Genomineerden krijgen professionele hulp bij de realisatie van hun plan. De winnaar wint 10.000 euro voor het plan.

Publiek bepaalt mee

Van de ingediende plannen worden er per categorie drie genomineerd. Van 26 februari tot en met 25 maart heeft iedereen de gelegenheid om op de ingediende plannen ‘Anders Boeren’ te stemmen. Het plan met de meeste stemmen wordt sowieso genomineerd als Erfgoed Ster.

De andere twee genomineerden worden gekozen door een professionele jury die bestaat uit Peter Breukink voormalig directeur Stichting Oude Groninger Kerken, Petra van den Hengel van Kennispoort, Henk Baas, hoofd afdeling Landschap Rijksdienst Cultureel Erfgoed, het Overijssels Agrarisch Jongeren Kontakt en Het Oversticht. De voorzitter van de jury is Roy de Witte, gedeputeerde van de provincie Overijssel.

 

Lees ook

Waterschap geeft minder uit door corona en droogte

ZWOLLE – Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) gaf vorig jaar bijna zeven miljoen euro minder …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.