Inschrijving tweede Dorpsquiz Raalte van start op 1 april

RAALTE – Het duurt nog wel even, maar na de geslaagde eerste editie van de Dorpsquiz Raalte was het natuurlijk onvermijdelijk dat de quiz een vervolg zou krijgen. En dat gebeurt dus ook: op zaterdag 19 december vindt de tweede editie plaats. De inschrijving start woensdagmorgen 1 april om 5.00 uur. En volgens de organisatoren is dat geen grap. Er kunnen maximaal honderd teams meedoen.

De datum en locatie van de prijsuitreiking en feestavond staat ook al vast: zaterdagavond 23 januari 2021 bij de Leeren Lampe. Allerlei talenten en vaardigheden zijn nodig: intelligentie, dwars denken, kennis van de (Raalter) historie en sportiviteit. Om deelname door jong en oud te stimuleren is er ook nu weer een generatiebonus voor teams die leden hebben uit vier leeftijdscategorieën; 1-30 jaar, 30-60 jaar, 60-80 jaar en 80-plus.

Tijdens de eerste editie op zaterdagavond 28 december waren honderd teams met in totaal zo’n 1.500 deelnemers actief in het centrum van Raalte. Grote en kleine groepen vrienden, familie, kennissen en buren gingen vanuit tientallen locaties, van cafés tot clubhuizen of gewoon thuis ergens in Raalte aan de gang met de vele pittige vragen en opdrachten. Met 644 punten won de 27 leden tellende groep ‘De Raad van Raalte’ rond de drie vriendinnen Linda, Dyonne en Karin de eerste prijs. Dit team is al verzekerd van deelname van de tweede editie op zaterdag 19 december.

Goede doelen

De deelnemende teams kunnen zaterdagavond 19 december om 19.00 uur hun vertegenwoordiger(s) naar café en pannenkoekenhuis Laurel’s aan de Varkensmarkt sturen. Om 23.30 uur volgt het eindsignaal en worden de ingevulde wedstrijdboeken weer ingenomen bij het startpunt. Op het spel staat de grote wisselbeker. Net als bij de eerste editie zijn er ook weer geldprijzen te winnen, maar die zijn niet voor de teams, maar voor een goed doel in de gemeente Raalte. Elk team dient een begunstigd doel bij de inschrijving te vermelden. Het inschrijfgeld, 50 euro per team, komt volledig ten goede aan de lokale goede doelen.

Zeldzame Kater

De organisatoren van de Dorpsquiz Raalte werden in januari door carnavalsvereniging de Stöppelkaters beloond met de orde van de Zeldzame Kater voor hun inzet. Inmiddels zijn ze al weer druk bezig met de voorbereidingen. Voor de (toekomstige) deelnemers is het belangrijk om alles goed in de gaten te houden. Tijdens Ribs & Blues en Stöppelhaene, maar bijvoorbeeld ook bij andere aankomende festiviteiten kunnen op onverwachte momenten en plekken aanwijzingen opduiken.

Voor meer informatie en inschrijving zie staging2.dorpsquizraalte.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.