Ingezonden: Gemeente zou voortouw moeten nemen in corona-vrijwilligers

Zou er behoefte zijn aan corona-vrijwilligers? Voormalig raadslid Jan Oostewechel uit Heeten vermoedt van wel en roept de gemeente Raalte op dit te onderzoeken. Helpende handen zijn er vermoedelijk genoeg, omdat veel mensen niet naar hun werk kunnen. Oostewechel wil zelf geen club oprichten. “Maar het zou goed zijn als de gemeente het initiatief neemt en de centrale organisatie opneemt. De werkelijke behoefte moet worden onderzocht hier in de gemeente in relatie met de verstrekkende corona maatregelen. De media zou daar ook een mooie rol in kunnen spelen.”

De corona-vrijwilligers zouden vooral belangrijk kunnen zijn voor veilig transport tussen bijvoorbeeld supermarkt en overige noodzakelijke boodschappen voor ouderen. Maar denk ook aan voorlichting, hygiënemaatregelen in medische centra en ouderenvoorzieningen, belangrijke klusjes die niet uitgesteld kunnen worden, oppas op kleine kinderen voor ouders die in nood zitten en daar niet opa en oma mee willen belasten… Er gaan een boel op ons afkomen. Laten we ons aar nú op voorbereiden.

Vrijwilligers die ik op het oog heb, zijn personen die door de maatregelen toch al tijdelijk vrij zijn en verder geen risico vormen. Zij moeten minimaal een korte voorlichting krijgen, beschermend masker en virusdesinfecterende materialen in hun gereedschapkoffer krijgen.”

Jan Oostewechel
Heeten

1 REACTIE

  1. hoorde op radio oost al dat het melden als vrijwilliger niet het grootste probleem is.
    mensen die hulp willen hebben moeten zich ook (kunnen) melden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.