Ingezonden brief: ‘Gemeentehuis Olst-Wijhe het nieuwe Van der Valk hotel?’

RAALTE – De Stentor publiceerde vorige week een artikel over de extra kosten die de gemeente Olst-Wijhe wil maken om een deel van het gemeentehuis in Wijhe (beter) geschikt te maken voor verhuur. Reden voor Rene Kral uit Wijhe om in de pen te klimmen.

“Met stijgende ergernis las ik dat het gemeentehuis van Olst-Wijhe voor een half miljoen verbouwd moet worden voor toekomstige huurders. Als gevolg van de fusie werd er een nieuw gebouw van 11,2 miljoen neergezet op een A-locatie. Kosten noch moeite werden gespaard. Zo werd het garagebedrijf Nienhuis voor veel geld weg gekocht. Tussentijdse aanpassingen als gevolg van een falend verwarmingssysteem kostten tonnen. Bij de vestiging van de gemeentelijke samenwerkingsverbanden is Olst-Wijhe het pispaaltje. Een investering van een half miljoen lijkt mij qua huuropbrengst niet lonend te maken.

Ik stel voor, dat de resterende ambtenaren en het college van B&W maar thuis gaan werken. De balies in het Holstohus en de bibliotheek Wijhe zijn er voor de publieksfunctie. Raadsvergaderingen worden gehouden in de theaterzaal van de Capellenborg of bij Logtenberg op de Boerhaar. Ambtenaren kunnen burgers ontmoeten in het Noaberhuus. Het gemeentehuis wordt verkocht aan het Van der Valk concern en wordt hotel aan de IJssel. De opbrengst vloeit terug naar de gemeentelijke begroting. Daarmee kunnen de stijgende kosten van de Jeugdzorg worden gedicht en de bibliotheek en andere publieke voorzieningen worden verduurzaamd. Een nieuw hotel zou een geweldige toeristische impuls kunnen zijn voor Olst-Wijhe! Wie wil er geen hotelkamer met uitzicht op de IJssel? Zo kan de gemeentelijke fusie toch nog een positief resultaat opleveren!”

Rene Kral
Wijhe

2 REACTIES

  1. Gewoon verkopen dat gemeentehuis en laat de markt zijn werking doen. Die paar ambtenaren kunnen makkelijk in b.v. de oude Rabobank die binnenkort weer leeg staat.

  2. Helemaal mee eens!! Zal vast ook weer de conclusie zijn van Wethouder Blind: de zwijgende meerderheid hoor je niet ….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.