‘Heino sluit zonneparken en windmolens niet uit’

HEINO – De 55 deelnemers aan de recentelijke informatieavond van Stichting Duurzaam Heino en gemeente Raalte sluiten zonneparken en windmolenparken niet uit. Dat zegt de stichting na afloop van de avond.

In het Dorpshuus vond op 22 januari een informatieavond over de energietransitie in Heino plaats. De aanwezige Heinoërs zijn allereerst voor meer zonnepanelen op daken van woningen, (boeren)bedrijven en winkelpanden, zodat natuur- en cultuurgronden zo min mogelijk worden belast. Daarna zouden zonneparken en windmolens gerealiseerd kunnen worden, mits ze inpasbaar in de omgeving zijn en mogelijk geclusterd kunnen worden. Ook windmolens onder de 25 meter zijn volgens de bezoekers acceptabel.

Van de 55 bezoekers zeiden ruim twintig toe zich in te willen zetten om het Heinose aandeel in de regionale energiedoelstelling te realiseren. Wel met als doel om de regie en de inkomsten in Heino te houden. Doelstelling is om te komen tot vier werkgroepen, die aan de slag gaan met energiebesparing, zon op dak, zonneparken en windmolens. Iedereen die mee wil denken en werken kan zich hiervoor melden bij SDH. In de komende weken zullen voorbereidende gesprekken met diverse partijen en personen worden gevoerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.