Gezocht: leden voor de Commissie Beeldende Kunst van Raalte

RAALTE – De Commissie Beeldende Kunst (CBK) van de gemeente Raalte zoekt nieuwe leden die affiniteit hebben met beeldende kunst. De commissie adviseert het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Raalte over de aanschaf van kunstwerken die veelal in de openbare ruimte staan.

Het advies van de commissie heeft betrekking op prijs, keuze, aanbesteding en locatie van aan te schaffen kunstwerken. Om de Commissie Beeldende Kunst verder te professionaliseren en beter te positioneren, wil de commissie verzelfstandigen tot een stichting. De huidige leden zoeken nieuwe leden die de stichting samen met hen willen vormgeven. De nieuwe stichting moet bestaan uit vijf tot zeven personen. De huidige leden van de CBK stoppen zodra de stichting een feit is. Als het wenselijk is, blijven ze tijdens de opstartfase aan als adviseurs. De Commissie Beeldende Kunst (straks stichting) wordt ambtelijk ondersteund. Van de leden wordt onder andere verwacht dat ze affiniteit hebben met kunst en cultuur en ervaring met lokale culturele activiteiten.
De zittingsduur van de leden wordt in overleg bepaald en opgenomen in de op te stellen statuten. De CBK komt vier keer per jaar bijeen. Bij lopende kunstprojecten vaker. De voorbereiding en verslaggeving wordt uitgevoerd door de ambtelijke ondersteuner. Leden van de stichting ontvangen geen vergoeding.

Voor meer informatie neem contact op met Ed Penninks, voorzitter van de CBK, via penninksed@gmail.com. Meer informatie over het cultuurbeleid van de gemeente Raalte is te vinden op staging2.raalte.nl/kunst-en-cultuur. Belangstelling voor deze functie? Mail dan voor 22 maart een schriftelijke motivatie met CV naar jetty.looijenga@raalte.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.