Gevarieerde vrouwendag Olst-Wijhe

OLST – De Internationale Vrouwendag is in Olst niet ongemerkt voorbijgegaan. Het begon zaterdagochtend met een wandeling langs de straten en pleinen met namen van vrouwen die held, pacifist of feminist waren. En voor de vierde keer werd deze dag ’s avonds gevierd in het Holstohus.

Om half acht opende de avondvoorzitter Wilma Mensink het programma en stelde de vraag wat vrijheid betekent, toen en nu. Mevrouw Dieperink uit Wesepe vertelde een indrukwekkend verhaal over hoe zij als klein meisje de oorlog en vervolgens de bevrijding in 1945 had ervaren. En om elkaar wat beter te leren kennen, als warming up, werd er een ‘over de streep’ gedaan met een stap naar voren bij herkenning en zo niet een stap naar achteren. Maartje Lof, gemeenteraadslid voor D66, nam ook het woord en refereerde aan een uitspraak van Els Borst (D66): “Politiek is te belangrijk om alleen aan mannen over te laten”. Daarnaast waren er vier zogenaamde generatiepleinen ingericht met verschillende activiteiten. DJ Eve sloot de avond af. Er zal nog een boom worden geplant ter ere van ruim 100 jaar vrouwenkiesrecht.

Foto: Robert Jan Leerink

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.