Gemeente Raalte: uitstel toeristenbelasting, noodloket en meer

RAALTE – De gemeente Raalte stelt de aanslag toeristenbelasting tot een nader te bepalen datum uit. Dat betekent dat ondernemers in de vrijetijdseconomie voorlopig geen aanslag over 2019 ontvangen. Met deze maatregel wil het college van B&W ondernemers wat meer lucht geven. Het college van B&W bekijkt later dit jaar hoe om te gaan met deze aanslag.

Deze maatregel volgt op het besluit van vorige week om ondernemers de mogelijkheid te geven uitstel van betaling aan te vragen voor de OZB-belasting bedrijfspanden, rioolheffing en reclamebelasting. De komende periode monitort de gemeente de gevolgen van de coronacrisis voor de lokale economie. Waar nodig treft de gemeente aanvullende maatregelen.
De gemeente Raalte heeft op haar website een noodloket voor ondernemers opengesteld. Op raalte.nl/informatie-voor-ondernemers is meer informatie over de maatregelen die zijn getroffen om ondernemers te ondersteunen in de coronacrisis te vinden. Ook kunnen ondernemers telefonisch contact opnemen met accountmanagers Economische Zaken Pieter Nijland (06 – 1023 3348) en Aniek Spronk (06 – 8359 7596). Ondernemers in de vrijetijdeconomie kunnen terecht bij Paul Kruiper (06 – 1322 6114).

Paasvuren

Als gevolg van de landelijke maatregelen zijn alle paasvuren (en de festiviteiten eromheen) verboden. Met de organisatoren van de grote paasvuren heeft de gemeente Raalte inmiddels afspraken gemaakt over hoe om te gaan met het gestorte hout. Particulieren met een stookontheffing voor het verbranden van snoeihout mogen op 12 en 13 april op hun eigen terrein (bulten tot 6 kubieke meter) met in achtneming van de gebruikelijke voorwaarden het snoeihout verbranden. Ook hiervoor gelden de landelijke maatregelen rondom samenkomsten.

Openingstijden

Het gemeentehuis is iedere werkdag uitsluitend tussen 08.30 en 13.00 uur geopend op afspraak en enkel wanneer dat op korte termijn dringend noodzakelijk is. De aangiftes van geboorte en overlijden kunnen op het gemeentehuis plaatsvinden. Paspoorten en rijbewijzen die verlopen voor 1 juli 2020 kunnen ook verlengd worden. Voor overige producten geldt uitstel, digitale aanvraag of bij uitzondering een aanvraag op het gemeentehuis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.