Drugspand in Wijhe gesloten

WIJHE – Burgemeester Ton Strien heeft vrijdag 27 maart een drugspand aan de Beatrixlaan 52 in Wijhe voor drie maanden laten sluiten. In het pand (een woning) had de politie een grote hoeveelheid drugs, een aantal wapens en spullen voor de productie van drugs aangetroffen. De huurder van het pand was al in beeld bij de politie. De burgemeester besloot daarop het pand tijdelijk te sluiten. Deze bevoegdheid is geregeld in Artikel 13b van de Opiumwet. In 2016 stelde de burgemeester het Damoclesbeleid vast op basis van ditzelfde artikel. Hierin staat onder andere dat een woning of lokaal wordt gesloten voor de duur van drie maanden wanneer hierin (of op het bijbehorende perceel) een handelshoeveelheid harddrugs wordt aangetroffen bij een tweede overtreding binnen vijf jaar. Daar was in dit geval sprake van.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.