Home / Nieuws / David Dekker wint zestigste editie Craft Ster van Zwolle
.

David Dekker wint zestigste editie Craft Ster van Zwolle

REGIO – Oud-profrenner Henny Kuiper gaf afgelopen zaterdag om 12 uur op het Grote Kerkplein in Zwolle het startschot voor de zestigste Craft Ster van Zwolle. Deze openingsklassieker is een bijzonder sportevenement voor alle wielrenners in Nederland. De deelnemers rijden 180 kilometer in een soort ster rondom Zwolle en doen hierbij veel omliggende plaatsen aan, waaronder Dalfsen en Luttenberg.

De wedstrijd begon droog, maar tegen de middag sloeg het weer helemaal om. Flinke regenbuien en harde windstoten maakten de klassieker tot een grote uitdaging. Bij Kampen ontstond een kopgroep van vijf renners. Op de IJsselkade in Zwolle werden zij bijgehaald door een groep van circa acht achtervolgers. Vlak voor de finish trok Coen Vermeltfoort, de winnaar van vorig jaar, de sprint aan. Uiteindelijk kwam de 22-jarige talentvolle David Dekker, zoon van voormalig prof Erik Dekker, als eerste over de streep. Olav Kooij eindigde tweede, Vermeltfoort werd derde.

Foto’s: Annet van Raalten

Lees ook

Collecties historische publicaties deels samengevoegd

Rijnbrink, Athenaeumbibliotheek en Historisch Centrum Overijssel ondertekenen convenant REGIO – Als geïnteresseerde in historische publicaties …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.