CU Overijssel wil actie inzake N348

ZWOLLE – De ChristenUnie Overijssel heeft vragen gesteld over de conditie van de N348 tussen Raalte en Deventer. Aanleiding hiervoor is de Overijsselse ambitie om een goed onderhouden en sluitend wegennetwerk te realiseren voor nu en de toekomst. “Waarbij veiligheid minstens zo belangrijk is”, aldus Statenlid Arjan Hof.

Nu de N48 (N348) van Hoogeveen tot Raalte een upgrade heeft ondergaan is het goed om te kijken naar een verdere modernisering van het traject, zo vindt de partij. Bij Raalte wordt o.a. het knooppunt Bos, waaronder de afslag naar Deventer, nog aangepakt. “De N35 heeft de volle aandacht en dus is het logisch om ook de N348 tussen Raalte en Deventer te verbeteren”, stelt Hof.

De partij stelt dat de N348 achter lijkt te blijven bij de verkeersontwikkelingen in de regio. De N348 is volgens het Statenlid opgenomen in de integrale netwerkvisie van de Provincie. De vraag is of dit ook gaat betekenen dat er gewerkt gaat worden aan plannen om deze weg te verbeteren? Ofschoon er in het traject diverse plaatsen zijn waar landbouwverkeer kan parkeren om snelverkeer doorgang te gunnen, blijft het volgens de ChristenUnie de vraag of het verantwoord is om landbouwverkeer naast het gewone verkeer toe te laten op deze weg. De ChristenUnie ziet graag een goede afstemming tussen Overijssel en Gelderland en de gemeente Deventer tot stand komen zodat met gezamenlijke inspanning ook de N348 up-to-date sneller en veiliger gemaakt kan worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.