Creëer het beste vuur met mooie vuurschaal, droog hout en… een boek

(Ingezonden mededeling)

Wie een goed vuurtje wil stoken in een authentieke vuurschaal, kan zijn hart ophalen aan het boek van Mytting. Die Noren weten wel raad met stoken. Doe er je voordeel mee.

Scandinavië doet het tegenwoordig goed en dan hebben we het niet alleen over de crimi’s als Wallander en The Bridge op televisie. Ook als het gaat om het geschreven woord, scoren de Scandinaviërs hoge ogen. Het boek ‘De man en het hout’ van Lars Mytting stond lange tijd op de Noorse bestsellerslijst: en er zijn al bijna 250.000 exemplaren van verkocht.

Hoe een boek over hout kappen, hakken, stapelen en vuur maken zo populair kan zijn, heeft vooral te maken met het feit dat we als mens diep van binnen nog altijd de oerdrang hebben om vuurtjes te stoken. Om ons bij de warmen, om erboven te koken, of louter om je goed bij te voelen. Want laten we eerlijk zijn, met elkaar bij het vuur zitten is het ultieme gevoel van samenzijn.

Kille avonden krijgen warmte met vuurschaal

We doen dat binnen door de houtkachel of de haard op te stoken. En buiten gebruiken we er een vuurschaal of vuurkorf voor. De vuurschaal wint steeds meer terrein omdat dat letterlijk een prachtig beeld vormt in de tuin. Het is echt een aanwinst.

Het geeft niet alleen een natuurlijke uitstraling om vuur in de tuin te kunnen maken, maar past net zo goed in een modern aangeklede tuin met strakke lijnen. Vuurschalen zijn er in verschillende formaten waardoor er gekozen kan worden uit een kleiner vuur in de compacte tuin of een groot formaat vuurhaard als er veel ruimte beschikbaar is.

In alle gevallen biedt een gietijzeren vuurschaal, op een stevige stenen ondergrond, heerlijke avonden in de tuin, zeker als het buiten nog wat kil is. Op deze manier kun je langer gebruik maken van je tuin, in het vroege voorjaar of het najaar kun je dan nog fijn buiten zitten. En wat te denken van de wintermaanden? Mits het niet te hard waait, kun je ook dan een vuur in de tuin maken.

Professioneel kampvuur maken in cortenstaal vuurschaal

Een variant op de ijzeren schaal is de schaal van koperhoudend staal, cortenstaal. Een vuurschaal cortenstaal is weerbestendig en heeft een lange levensduur. De vuurschaal cortenstaal roest niet, behoudt zijn vorm en hoeft niet geschilderd te worden. Geen onderhoud nodig dus. Ze zijn er in een diameter van 60 centimeter tot en met 150 centimeter.

Wie deze vuurschaal cortenstaal heeft staan, voorzien is van een stapel hout en het boek ‘De man en het hout’ ter hand neemt, weet zich verzekerd van een profi kampvuur. Eén van de vragen die in het boek beantwoord wordt, is hoe je een vuur zo lang mogelijk brandende hout. Dat is dan direct goed uit te testen. Het boek geeft ook informatie over het juiste gereedschap om te hakken, hoe je het beste een houtstapel maakt en over verschillende houtsoorten. En om het helemaal compleet te maken, biedt Godu Tuin alle mogelijke informatie over de accessoires voor in de tuin zoals de vuurschaal.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.