College wil meer uren voor boa’s in Olst-Wijhe

WIJHE – Het college van Olst-Wijhe heeft de raad voorgesteld om de inzet van buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) te verhogen van 9 naar 15,5 uur per week. De inzet van de boa’s in de openbare ruimte is nu beperkt. Niet alle verzoeken voor toezicht en handhaving kunnen worden opgepakt. Bovendien wil het college het takenpakket van de boa’s uitbreiden met handhaving van de drank- en horecawet en toezicht op nieuwe verkeerssituaties. De urenuitbreiding kost per jaar 13.000 euro extra. Het voorstel wordt in het voorjaar besproken in de raad bij de bespreking van de Kadernota 2021-2024.

In 2017 zijn de boa’s van team Toezicht en Handhaving van de gemeente Deventer gestart met het houden van toezicht en handhaving in de gemeente Olst-Wijhe. De boa’s voeren taken uit waar de politie geen prioriteit aan kan geven omdat de aandacht in eerste instantie uitgaat naar opsporing en ernstige overtredingen. Uit een evaluatie van de inzet van de boa’s blijkt dat de boa’s goed werk doen en dat hun inzet effectief is. Niet alle meldingen kunnen echter worden opgepakt, terwijl de gemeente juist vaker wordt verzocht om toezicht te houden of handhavend op te treden. Dit komt onder andere door de maatschappelijke ontwikkeling dat mensen elkaar vaak niet durven aan te spreken op hun gedrag uit angst voor hun reactie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.