Carolien: Corona

Het coronavirus is bijna overal het gesprek van de dag. De gevolgen zijn merkbaar. Corona is het Latijnse woord voor kroon of krans. In de praktijk heb ik een prachtige troon staan en daarnaast vier verschillende kronen. Dit als symbool dat wij mensen altijd kunnen kiezen hoe wij het leven willen beleven.

Door het coronavirus kun je voor angst of voor vertrouwen kiezen. Angst en onzekerheid zijn in de lucht voelbaar. Misschien voel je goed wanneer de angst je grijpt. Angst voor je geliefden, dat jouw lichaam het virus niet aan kan, voor ziekte, voor de toekomst, voor een tekort aan eten en drinken en misschien zelfs voor te weinig wc-papier. En dan ga je je naar de angst gedragen, bijvoorbeeld het hamsteren. Misschien kun je de angst met aandacht, rust en zelfliefde even laten zijn om daarna ‘normaal’ weer verder te gaan. Als er veel angst door je heen gaat, zul je de komende weken overal besmettingsgevaar zien.

Nu doe je de (geadviseerde) voorzorgsmaatregelen die goed voor je voelen en dan heb je geen controle meer over de gebeurtenissen die in je leven plaatsvinden. Kun je je overgeven aan dat wat het leven nu aan je te bieden heeft? Kun je echt in het moment van nu zijn? Vertrouwen wordt gevraagd. Elke keer weer meer zelfliefde. Zorgvuldig en selectief kiezen voor inspirerende en positieve informatie welke je leest, ziet en hoort om je mee te voeden. Leren om ‘gewoon’ helemaal stil te zijn. En nu activiteiten in de buitenwereld wegvallen, kun je nadenken over wat je op dit moment eigenlijk wilt? Wat voelt goed?

Verbind je opnieuw met het leven. Niet met een gesloten hart, vol met angstjes die je hebt opgespaard, maar met een open hart. Nog meer sprankeling en intensiteit van het leven vinden. En ook even nuchter; kunnen we onze billen niet op andere manieren schoonmaken als het wc papier op is? Weten we niet hoe we dat vroeger deden? Waar is onze creativiteit? Het valt niet mee als je onderneming dicht is of een geliefde ziek is, maar hopelijk kunnen wij allen de kroon innerlijk weer opzetten, het leven vertrouwen en samen -ook in deze moeilijke tijd- nieuwe mogelijkheden vinden.

Reageer gerust; info@carolienjonkman.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.