Home / Sallandcentraal / ‘Carnavalsgroep verantwoordelijk voor ‘nieuwe’ toegangsborden Haarle’

‘Carnavalsgroep verantwoordelijk voor ‘nieuwe’ toegangsborden Haarle’

HAARLE – Woensdagavond waren ze er; de ‘nieuwe’ toegangsborden bij Haarle. Niet langer staat eronder ‘gemeente Hellendoorn’, nu staat er ‘gem. Raalte’. Aanvankelijke vermoedens dat de actie had te maken met de financiële problemen van de gemeente Hellendoorn, die de inwoners ook zullen merken, lijken onjuist te zijn.

Een woordvoerder van carnavalsgroep De Eeuwige Jeugd, waarvan de leden verantwoordelijk zeggen te zijn voor de actie, vertelt: “We doen al een aantal jaren mee aan de carnavalsoptocht en kiezen daarbij voor thema’s die spelen in Haarle. Zoals eerder de sluiting van de Chinees en het dorpshuis. Nu willen we juist dat er een overeenkomst gesloten wordt en wel tussen de gemeente Hellendoorn en PB Haarle. Namelijk dat er meer starterswoningen komen ons dorp. Ons thema voor dit jaar is dan ook: ‘Wij zetten Haarle te koop’. Onze carnavalsgroep bestaat uit 25 man, in leeftijd variërend van pak ‘em beet 22 tot 28. Velen van ons willen blijven wonen in Haarle, maar starterswoningen zijn er nauwelijks. Als je wat wilt kopen, kom je terecht in het duurdere segment. Dat is voor ons niet te doen. Sommigen van ons kijken noodgedwongen nu ook naar Raalte, Deventer en Zwolle. Ik kan er zo vijftien tot twintig van ons aanwijzen die hier willen blijven wonen. We noemen onszelf carnavalsgroep De Eeuwige Jeugd, maar als er niks gebeurt, zou het zo maar kunnen zijn dat de eeuwige jeugd verdwijnt.”

Foto: William Kemperman

Lees ook

‘Een echt dorpshart waar iedereen zich thuis voelt’

Jelle Vloedgraven vanaf 1 april uitbater van Het Wapen van Wesepe; ‘Ik ben niet vies …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.