Home / Nieuws / Boerderijles voor Sallandse scholieren

Boerderijles voor Sallandse scholieren

REGIO – Deze week kunnen basisscholen in Salland een bijzondere attentie verwachten. Tientallen educatieboeren bezoeken scholen en bieden melkflessen aan. De scholieren worden uitgenodigd om een boerderijles te volgen.

De flessenpost is een initiatief van de boeren die aangesloten zijn bij Boerderijeducatie Salland. De ruim 25 educatieboeren hebben trainingen gevolgd om les te kunnen geven aan scholieren. Niet in het klaslokaal, maar juist op de boerderij. Beleving speelt daarbij een belangrijke rol. Een praktijkles bij een Sallandse educatieboer is een interactieve les, waarbij leerlingen de handen uit de mouwen moeten steken. Praktische vaardigheden zoals meten, determineren, interviewen en onderzoeken komen aan bod.

Op dinsdag 7 april, tijdens de Nationale Buitenlesdag, kunnen schoolklassen een gratis praktijkles volgen op een aantal boerenbedrijven in Salland.

Lees ook

Nieuwe fietsroute rond Sallandse Heuvelrug in teken van streekproducten

REGIO – De HORT, Hellendoornse Ondernemers in Recreatie en Toerisme, Toeristisch Bureau Hellendoorn en Salland …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.