Boerderijles voor Sallandse scholieren

REGIO – Deze week kunnen basisscholen in Salland een bijzondere attentie verwachten. Tientallen educatieboeren bezoeken scholen en bieden melkflessen aan. De scholieren worden uitgenodigd om een boerderijles te volgen.

De flessenpost is een initiatief van de boeren die aangesloten zijn bij Boerderijeducatie Salland. De ruim 25 educatieboeren hebben trainingen gevolgd om les te kunnen geven aan scholieren. Niet in het klaslokaal, maar juist op de boerderij. Beleving speelt daarbij een belangrijke rol. Een praktijkles bij een Sallandse educatieboer is een interactieve les, waarbij leerlingen de handen uit de mouwen moeten steken. Praktische vaardigheden zoals meten, determineren, interviewen en onderzoeken komen aan bod.

Op dinsdag 7 april, tijdens de Nationale Buitenlesdag, kunnen schoolklassen een gratis praktijkles volgen op een aantal boerenbedrijven in Salland.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.