Home / Sallandcentraal / Bevrijdingsprogramma Beth Shoshanna in Raalte

Bevrijdingsprogramma Beth Shoshanna in Raalte

RAALTE – De Joodse gemeente Beth Shoshanna presenteert in het kader van de viering van 75 jaar vrijheid enkele openbare activiteiten in Raalte. Dit in samenwerking met de gemeente Raalte. Iedereen is welkom, maar aanmelding is wel verplicht in verband met de capaciteit en de inkopen van eten en drinken: info@bethshoshanna.nl.

Op maandag 9 maart is er een openbare Poeriem-dienst in de (voormalige) synagoge aan de Stationsstraat 3 in Raalte. met teksten uit het Bijbelboek Esther, liedjes, plezier, lekkernijen en een maaltijd. Aanvang is om 19.00 uur. Op woensdag 15 april volgt een Pesach seider-viering (Joods paasfeest), waarschijnlijk in de Plaskerk. Er worden traditionele en symbolische lekkernijen uitgedeeld om te proeven. Christenen kennen de Seider als het Laatste Avondmaal in het Nieuwe Testament. Ook aan die verbanden wordt aandacht besteed. Aanvang is om 20.00 uur. Op zaterdag 9 mei wordt het programma afgesloten met een openbare Sabbat-dienst in de synagoge. Tussendoor is er veel uitleg. Aanvang is om 10.00 uur.

Lees ook

Carolien Jonkman: Ome Jan

Mijn ome Jan is overleden. Hij was mijn peetoom. Toen hij ziek werd, is aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.