Autorodeo in Hoonhorst in jubileumjaar

HOONHORST – Het is al weer 25 jaar geleden dat er in Hoonhorst een autorodeo werd georganiseerd. De aanleiding was het 225 jarig bestaan van het dorp. De autorodeo werd een groot succes en de verhalen over de heldendaden die destijds werden verricht speken nog steeds tot de verbeelding. In 2020 bestaat Hoonhorst 250 jaar. Dit was voor een groep enthousiastelingen reden genoeg om de handschoen op te pakken.

Foto: Ter illustratie

De aanleiding is er, en de wil en mogelijkheden bleken aanwezig. En dus wordt er in 2020 in Hoonhorst weer een autorodeo georganiseerd. Het evenement wordt gehouden op zaterdag 9 mei 2020 op het terrein aan de Slennebroekerweg in Hoonhorst.

’s Ochtends worden de auto’s gekeurd. Hierbij worden de regels ten aanzien van de veiligheid en het milieu strikt gehanteerd. De rodeo begint om 13.00 uur en de toeschouwers krijgen die middag een geweldig spektakel voorgeschoteld. Er wordt gestreden in een lichte en een zware klasse. Als klap op de vuurpijl is er na afloop een grote afvalrace waarin alle nog lopende auto’s nog één keer met elkaar mogen wedijveren om de grote eer. Per klasse worden prijzen beschikbaar gesteld voor de beste deelnemers. Daarnaast ontvangt ook de beste deelnemer uit Hoonhorst een fraaie prijs.

Inschrijven
De inschrijving start op donderdag 19 maart 2020. Deelnemers kunnen zich tussen 19.00 uur en 21.00 uur inschrijven voor deelname in Café-Restaurant Zaal Kappers, Kerkstraat 7 in Hoonhorst. Deelname is mogelijk vanaf 18 jaar en de inschrijving kost € 25,-. Na inschrijving én betaling ontvang je een deelnamenummer.

Deelnemers die verhinderd zijn kunnen een e-mail sturen naar autorodeohoonhorst@hotmail.com.

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.