Apothekers van Salland: minder contact, meer via afhaalautomaten

RAALTE – Bij de vestigingen van Apothekers van Salland is een serie maatregelen genomen om goede zorg voor iedereen te blijven garanderen. Zo wordt bij Apotheek Raalte (Blekstraat 32) en Apotheek het Raan (Kwartel 68) zoveel mogelijk gebruik gemaakt van de (bestaande) afhaalautomaten.

Na bestellingen (graag via de website staging2.apothekersvansalland.nl of app om zo de drukte in de apotheek te verminderen), ontvangt men via de mail een afhaalbericht met pincode. Met de pincode en de geboortedatum is het mogelijk de kluis te openen. Wel dient men zich hiervoor online te registreren. Cliënten die staan ingeschreven in Apotheek Westdorp en Apotheek Luttenberg (de andere twee vestigingen van Apothekers van Salland) kunnen uiteraard ook gebruik maken van de afhaalautomaten.
Voor eventuele bezoekers van de balies geldt: kom niet naar de apotheek als u verkouden bent, griep heeft en/of moet hoesten; betaal met pin of contactloos; houd in de apotheek voldoende afstand tot patiënten en het personeel en raak de balies en de schermen niet aan. De medewerkers nemen fysiek gezien geen materialen meer in ontvangst van bezoekers; denk aan oude medicatie, doosjes en ook receptbriefjes. Bovendien: kom alleen in de apotheek wanneer u bericht heeft ontvangen dat uw medicatie klaarligt; kom alleen voor noodzakelijke zelfzorgmiddelen en houd de gesprekken kort. De apothekers roepen om op voor vragen te bellen of te mailen.
De apothekers benadrukken dat geneesmiddelen voldoende beschikbaar zijn, maar dat door drukte in de apotheek en bij de groothandel het langer kan duren, voordat de medicatie klaarligt. “In de meeste gevallen zal dit gaan om één extra werkdag. Is uw emailadres bij ons bekend? Dan krijgt u altijd van ons bericht als medicatie klaarligt. Wij kunnen op dit moment geen mondkapjes en desinfectiegel leveren. Wij verkopen momenteel maximaal één doosje paracetamol per patiënt. Op die manier houden we voorraad voor chronische patiënten met pijn.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.