Afgelaste evenementen/activiteiten

Hieronder een overzicht van tal van activiteiten en evenementen die zijn gecanceld in verband met het coronavirus.

OLST – Naar aanleiding van de ontwikkelingen rondom het coronavirus heeft toneelvereniging Herman Heijermans besloten om de volwassenenvoorstellingen ‘Altijd Groener’ en ‘Het Dagboek van Anne Frank’ tot nader order uit te stellen. Ook de repetities gaan voorlopig niet door. Of de jeugdvoorstelling op 23 en 24 mei wel doorgaat, is nog niet bekend. De toneelvereniging vindt het jammer om dit te moeten melden, “maar de gezondheid van het publiek en de spelers staat vanzelfsprekend voorop”. Reeds gekochte kaartjes voor de voorstellingen blijven geldig, ook kunnen mensen hun geld terugkrijgen. Iedereen die al een ticket had gekocht, heeft hierover inmiddels bericht gehad. De nieuwe data van de toneelvoorstellingen worden zo snel mogelijk bekendgemaakt.

RAALTE – In verband met de maatregelen rondom het coronavirus is SV Raalte genoodzaakt de compost- en potgrondactie voor dit jaar geheel af te gelasten. De bezorging op zaterdag 28 maart gaat dus niet door en wordt ook op een later tijdstip niet uitgevoerd. De gehele actie wordt dus gecanceld.

LUTTENBERG – Het bestuur van Luttenberg 75 jaar bevrijd heeft besloten om alle geplande activiteiten voorlopig op te schorten. “De maatregelen rond het corona-virus laten ons geen andere keuze”, zo stelt het bestuur. “Veel energie en vrije tijd is al in de voorbereidingen gestoken, maar dat is zeker niet voor niets! Op een later tijdstip worden de gemaakte plannen zéker gerealiseerd.” Het bestuur roept wel op om op 10 april de speciale bevrijdingsvlag uit te hangen.

WIJHE – In verband met de ontwikkelingen rond de corona-crisis en de restricties van overheidswege, heeft het bestuur van Stichting Theater Langs de IJssel besloten de IJsseltheaterfietstocht die gepland stond op 30 en 31 mei 2020 niet door te laten gaan. “De onzekerheid is te groot ook gezien de vele deelnemers die tot de meer kwetsbare groep behoren”, zo stelt het bestuur. “We stonden op het punt om contracten af te sluiten en financieel zouden we daar niet meer geheel onderuit kunnen. De stichting zou daarmee in zwaar weer kunnen komen.”
Projectleider Arie Hemmen en de bestuursleden betreuren het besluit, maar het is overmacht. “Het is niet verantwoord het evenement nu door te zetten. We zullen ons gaan richten op het Anton Pieck Winterfestijn in december en alvast een start maken met de plannen voor een IJsseltheaterfietstocht 2021. Er komen immers weer andere tijden, ook al kan dat nog even duren.”

HEETEN – In verband met het coronavirus zet het Heetens Hulpgoederen Centrum Filipijnen de kledinginzameling tijdelijk stop. Het afgiftedepot in Heeten blijft vooralsnog gesloten tot en met 6 april.

WIJHE – De voorverkoop van abonnementen voor Zwembad de Welters in Wijhe is in verband met de maatregelen tegen het coronavirus gecanceld. Abonnementen zijn vanaf de start van het zwemseizoen alleen verkrijgbaar bij de Welters zelf. Wel geldt er in de eerste twee weken na de opening van het zwembad een speciaal ‘voorverkoop’-tarief. De start van het zwemseizoen staat gepland op woensdag 22 april, maar of die ook doorgang kan vinden, is nu nog in nevelen gehuld. Als het zwemseizoen door de coronamaatregelen korter wordt, past Stichting Zwembad de Welters de prijzen nog verder aan. Vanaf 6 april is er meer informatie te vinden op staging2.zwembaddewelters.nl.

HEINO – In verband met het coronavirus heeft de oud-ijzercommissie van De Dolfijn in Heino de jaarlijkse inzameling van oud ijzer op 28 maart afgelast. Als alles rondom het coronavirus weer rustig is, komt er een nieuwe datum. Daarover worden de inwoners van Heino en omgeving dan via een folder geïnformeerd.

WIJHE – Het Verenigd Comité Wijhe heeft besloten om alle geplande activiteiten in april en mei uit te stellen. Niet alleen (zoals al eerder gecommuniceerd) de voorstellingen van ‘Het Oranjehotel’, maar ook alle activiteiten rondom Koningsdag en het bevrijdingsweekend. Deze activiteiten zullen worden verplaatst naar een nog nader te bepalen moment. Wat betreft de herdenking op 4 mei geldt er nog een klein voorbehoud. Het Verenigd Comité Wijhe houdt samen met de gemeente Olst-Wijhe de komende weken de ontwikkelingen omtrent het coronavirus nauwlettend in de gaten, zodat op basis daarvan een besluit kan worden genomen. Geadviseerd wordt om reeds gekochte toegangskaarten voor de voorstellingen van het Oranjehotel en het bevrijdingsconcert te bewaren. Datzelfde geldt voor de materialen voor de straatversierwedstrijd. Te zijner tijd volgt meer informatie.

HAARLE – Ook in Haarle is een streep gezet door het bevrijdingsprogramma. Voor enkele activiteiten, bijvoorbeeld de filmvoorstellingen, wordt een datum in het najaar gepland. De organisatie hoopt wel dat op 9 april, de dag dat Haarle werd bevrijd, bij alle woningen de Nederlandse driekleur zal wapperen. De geplande bijzondere expositie in de hal van Besten Machines wordt in het voorjaar van 2021 gehouden (onder voorbehoud). Het boekje met de nieuwe fietsroutes rond de Sallandse Heuvelrug komt wat later te koop te liggen.

RAALTE – De festiviteiten rond de viering van 75 jaar vrijheid in Raalte in april en mei zijn volledig afgelast in verband met het coronavirus. “We vinden het niet het moment en niet gepast om ons bezig te houden met wat voor iedereen een feest van vrijheid zou moeten zijn”, zo laat de organisatie weten.

Wanneer te zijner tijd de mogelijkheden toereikend zijn om de viering van 75 jaar Vrijheid Raalte weer op te pakken, gaat de organisatie kijken wat de mogelijkheden zijn. Alle sponsoren en de afnemers van decoratiepakketten zijn afgelopen week geïnformeerd.
Ondanks de afgelasting wil de organisatie van ‘Raalte viert Vrijheid’ toch stilstaan bij de datum van 11 april, de dag dat 75 jaar geleden Raalte werd bevrijd. De bedoeling is om die zaterdag ’s avonds om 20.00 uur twee minuten stil te staan bij de bevrijders van destijds. Het verzoek is om dan massaal een kaars op te steken, waar mogelijk buiten op straat, op het balkon, in de tuin of voor het raam.
Ook wordt opgeroepen om die 11 april vanaf tien uur ’s morgens de vlag uit te hangen. Dat kan de speciale bevrijdingsvlag zijn, die nog steeds te koop is bij supermarkt Albert Heijn Raalte of via de site staging2.raalteviertvrijheid.nl, of de Nederlandse vlag. Voor de nationale vlag geldt overigens dat deze bij voorkeur niet ’s nachts tussen zonsondergang en zonsopkomst buiten mag hangen. ‘We willen hiermee tegelijkertijd ook al die mensen, zorgverleners, bedrijven, artsen en specialisten, ouderen, zieken en hulpbehoevenden en allen die het in deze periode moeilijk hebben laten zien dat zij een bijzondere bijdrage leveren. En dat we elkaar steunen, er voor elkaar zijn en eenheid, verbondenheid en solidariteit uitstralen,’ zo laat Raalte viert Vrijheid weten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.