Huisartsen in Salland: “We doen ons best in deze moeilijke tijd”

LUTTENBERG/HEETEN/RAALTE – Het coronavirus houdt Nederland in zijn greep. De huisartsen in Luttenberg, Heeten en Raalte doen hun best om de huisartsenzorg op peil te houden in deze moeilijke tijd. Ze proberen de verspreiding van het coronavirus te beperken en tegelijk voldoende dokters, praktijkverpleegkundigen en assistentes beschikbaar te houden. De praktijken zijn daarom momenteel alleen geopend voor mensen met een afspraak.

Waar mogelijk proberen ze consulten telefonisch of met behulp van beeldbellen of via e-consult aan te bieden. Zorg die niet dringend is wordt zoveel mogelijk uitgesteld. Vooralsnog zijn er voldoende huisartsen en doktersassistentes beschikbaar voor de extra spreekuren, visites en voor het beantwoorden van vragen via telefoon en email. Veel antwoorden op vragen rondom Corona zijn terug te vinden op staging2.thuisarts.nl en staging2.rivm.nl . De huisartsen vragen u om eerst deze websites te raadplegen alvorens de praktijk te bellen.

Sinds vorige week worden patiëntenstromen gescheiden, wat betekent dat patiënten met en zonder luchtwegklachten zo veel mogelijk uit elkaar worden gehouden. Huisartsenpraktijk Westdorp is deels ingericht als praktijk voor mensen met (ook) luchtwegklachten, alle huisartsen uit Raalte en omgeving doen daar diensten. Het kan dus zijn dat wanneer u contact met uw eigen huisarts heeft gezocht, u door een andere arts en/of op een andere locatie gezien wordt.

Giften
De huisartsen zijn heel dankbaar voor alle giften van bedrijven (o.a. Beaphar en Jan Veenhuis) en vele particulieren die mondkapjes en andere beschermingsmiddelen ter beschikkling stelden om zorgmedewerkers te beschermen. Maar daarnaast ook chocola, kaartjes, lieve woorden en zelfs een taart om een hart onder de riem te steken.

“We begrijpen dat veel mensen zorgen hebben in deze tijd.  De impact van alle maatregelen is voor ons allemaal voelbaar. Juist in deze tijd is het belangrijk om elkaar te steunen en naar elkaar om te kijken:   dus let op jezelf en op elkaar, hou rekening met kwetsbare mensen in je omgeving en blijf zoveel mogelijk thuis, zeker als je verkouden bent, hoest of als iemand in je gezin koorts heeft!”, besluiten de huisartsen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.