Home / Politiek / VVD deelt rode kaart uit aan ‘zonneparkcowboys’

VVD deelt rode kaart uit aan ‘zonneparkcowboys’

RAALTE – VVD Raalte hekelt de wijze waarop commerciële projectontwikkelaars grote lappen landbouwgrond willen gebruiken voor zonnepanelen zonder goede dialoog met de omgeving. “Wat ons betreft krijgen dit soort projectontwikkelaars, zonneparkcowboys, een rode kaart van de gemeente en is er voor hen geen plaats in onze duurzaamheidsopgave,” aldus Emiel Gerner namens de fractie.

“Een zonnepark kan enkel ontstaan vanuit een goede dialoog met de buurt en niet met een copy-paste plan dat in meerdere gemeenten is uitgezet. Kwalitatieve landbouwgrond is wat ons betreft de laatste optie voor het gebruik van zonnepanelen en dit is enkel te verantwoorden als de gehele buurt achter het initiatief staat.” De VVD-fractie heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college omtrent dit onderwerp.

Lees ook

Raalte vraagt om mening over fietsnetwerk

RAALTE – De gemeente Raalte wil het gebruik van de fiets meer stimuleren en de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.