Vogels knutselen of tekenen zoals Quentin Blake

RAALTE – In de bibliotheek in Raalte is op dinsdag 18 februari tussen 15.00 en 16.00 uur een gratis teken- en knutselworkshop voor kinderen in de basisschoolleeftijd. De tekeningen van Quentin Blake, de tekenaar van Roald Dahl, staan daarbij centraal.

Kinderen mogen in de bibliotheek een vogel knutselen. Eentje die net zo kleurrijk en vrolijk is als de vogels op de tekeningen van Quentin Blake. In het boek De Griezels van Roald Dahl vangen de gemene meneer en mevrouw Griezel elke dag vogels. Ze smeren lijm op de takken van een dode boom, zodat de vogels blijven plakken. Voor het knutselen wordt er voorgelezen uit De Griezels. Daarna krijgen alle kinderen een kleurplaat van een vogel. Ze mogen ook al hun fantasie in een eigen vogel steken. Als het maar een mooie, vreemde of kleurrijke vogel wordt. Na afloop krijgen alle vogels een plekje in de boom midden in de bibliotheek.

De hele maand februari is er een tentoonstelling over het werk van Quentin Blake in de bibliotheek in Raalte.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.