Vanderberg en BB King Blues Band ook naar Ribs & Blues

RAALTE – De organisatie van Ribs & Blues heeft deze week de laatst acts bekendgemaakt. Onder andere Vandenberg, The BB King Blues Band en Her Majesty staan op het podium tijdens het driedaagse evenement op het festivalterrein aan de Domineeskamp. Zij maken deel uit van de in totaal 24 internationale roots- en bluesacts die 30 en 31 mei en 1 juni optreden. Het evenement is elke dag gratis te bezoeken.

Op zaterdag 30 mei opent het festival met de nieuwe band Sloper van de drummers Cesar Zuiderwijk van Golden Earring en Mario Goossens van Triggerfinger. Daarna is het podium vrij voor de reeds aangekondigde Danny Vera. De verrassende afsluiter van de avond is Vandenberg. Stergitarist Adrian Vandenberg is nooit weggeweest, maar de band die zijn naam draagt ontwaakt dit jaar uit een ruim drie decennia durende winterslaap en herleeft in een jonge, frisse en vooral rockende 2020-versie. Zanger Ronnie Romero, bekend als de indrukwekkende vocalist in de meest recente line-up van Ritchie Blackmore’ s Rainbow, zingt op alle tien tracks van het aankomende album en maakt vast deel uit van het nieuwe Vandenberg!

Aan de line-up voor zondag 31 mei is onder meer The BB King Blues Band uit Amerika toegevoegd. Dit is de enige begeleidingsband van wijlen BB King, met onder anderen zijn dochter Claudette King. Ook The Sheepdogs uit Canada, het Amerikaanse North Mississippi Allstars en de Nederlandse bands Darlyn en Her Majesty staan zondag op het programma. De Canadese rockdiva Sass Jordan beklimt maandag 1 juni het podium. De zangeres met de scheurende stem is bekend van de hit Make you a believer. Ook Catfish en Nicole Atkins zijn voor de maandag bevestigd.

Tijdens beide pinksterdagen opent Ribs & Blues weer het bekende Kidsadventureland voor de jongere bezoekers, de festivalmarkt ontbreekt niet en natuurlijk zijn spareribs in alle smaken verkrijgbaar in het bekende BBQ-land.

staging2.ribsenblues.nl

Vandenberg

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.