Home / Sallandcentraal / Uitgangspunten omgevingsplan Olst-Wijhe ter inzage

Uitgangspunten omgevingsplan Olst-Wijhe ter inzage

WIJHE – De Nota van Uitgangspunten voor het nieuwe omgevingsplan van de gemeente Olst-Wijhe is in te zien op www.olst-wijhe.nl/omgevingsplan. Reageren kan tot en met 18 maart 2020. De gemeenteraad stelt de nota naar verwachting voor de zomer vast. De gemeente Olst-Wijhe is bezig met een omgevingsplan voor de dorpen en buurtschappen. Met dit omgevingsplan bereidt de gemeente zich voor op de invoering van de Omgevingswet, die volgend jaar in werking treedt. De Rijksoverheid wil hiermee de regels voor ruimtelijke ontwikkeling makkelijker maken en samenvoegen, zodat het straks bijvoorbeeld eenvoudiger is om (kleine) bouwprojecten of verbouwingen te starten. Het omgevingsplan vervangt straks de bestemmingsplannen die nu gelden. De Nota van Uitgangspunten bevat de basis voor de regels in het omgevingsplan: wat regelt de gemeente en wat niet? Zijn er andere regels nodig? Of wil en kan de gemeente op onderdelen meer loslaten en minder regels opnemen? Voor de Nota van Uitgangspunten zijn onder andere de resultaten van een onderzoek onder inwoners gebruikt. Bijna driehonderd inwoners deelden hun mening met de gemeente.

Lees ook

Sportief en Gezond peiling in Raalte

RAALTE – De gemeente Raalte, GGD IJsselland en het Sportbedrijf Raalte vragen alle inwoners van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.