Terugkeer van ‘Thomas de Tank’ geeft sportclub Lemele wel body, nog geen punten

LEMELE – Op 19 oktober van het voorbije jaar liep sportclub Lemele tegen de eerste competitienederlaag aan. Sportpark Slangebeek in Hengelo werd een slangenkuil voor de equipe van Mats Timmerman. Thuisclub ATC ’65 toonde zich duidelijk de bovenliggende partij, wat in duidelijke cijfers (3-0) tot uitdrukking kwam. In Twente ontpopte Luuk Wennink zich tot ‘de meest giftige slang’ van ATC ’65 en bracht de bergbewoners tot drie keer toe een dodelijke beet toe.

Vraag vooraf was of de discipelen van Timmerman op de eigen vertrouwde kunstsprieten de kampioenskandidaat een halt konden toeroepen. Kijkend naar de grootte van beide verenigingen kun je met enige fantasie spreken van een David versus Goliath-gevecht.

Achteraf kun je stellen dat David zich kranig verweerd heeft, maar dat Goliath terecht met de buit aan de haal ging. Opvallende man bij de Zandeinde-bewoners was Thomas van Leusen. Tot deze wedstrijd af en toe mee hobbelend in het bierelftal, maar door Timmerman van stal gehaald. Bij de geroutineerde, fysiek sterke Van Leusen werden enkels en knietjes vast gespijkerd, dan wel bijeen geplakt en hup de wei in. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat de ‘oude krijger’ niet veel aan de bal kwam. Net als heel Lemele, dat het spel moest laten aan de kampioenskandidaat. Geeft niks, adel verplicht, laat het maar zien. Jullie willen kampioen worden toch?

Broodnuchter kan worden gesteld, dat de bezoekers uit Hengelo het spel dicteerden, maar niet konden doorbijten. Hooguit met een rubberen kunstgebit. Timmerman had zijn team goed staan. Alleen de bal kwam maar zo sporadisch voorin. En daar moet je toch komen als je wil scoren. En hoe goed je ook staat te verdedigen, die kans komt altijd. Of eigenlijk…, was het een kans? Hooguit een halve. De bal zeilt de zestien van sportclub Lemele in. Sander Kleinlugtenbeld kopt weg, maar de Derbystar valt op de borst van de instormende Niels Voogt. De aanvoerder en strateeg van A Trigintha Conditum, gesticht in 1965 neemt het speeltuig aan op de borst en knalt raak. Geen houden aan voor de jarige Ruan Weelink. Wie weet na de thee.

De thuisclub gaat richting kantine en dan maakt in het bergdorp nog weleens onvermoede krachten los. De kampioenskandidaat blijft echter bovenliggende partij. Tot het ‘Lemels kwartiertje’ aanbreekt. Van Leusen heeft de knollen nog niet op. Rent en sleurt als in zijn jonge jaren en is constant dreigend. Remon Kleinlugtenbeld ramt een vrije trap nipt over, maar Arjan Haverkate weet zijn doel schoon te houden. De 0-1 blijft staan tot het laatste fluitsignaal van Jan Wildeboer. Voor de thuisclub restte slechts de welgemeende complimenten voor het dappere verweer, maar de buit ging naar de ploeg die daar het meest recht op had.

Sportclub Lemele reist zaterdag af naar Almelo. Op sportcomplex De Riet is DRC ’12 de tegenstander. Het beginsignaal klinkt om 14.30 uur.

Stand 4E: De Zweef 15-38, Daarlerveen 14-35, Blauw Wit ’66 15-35, ATC ’65 15-34, GFC 14-27, SVV ’56 15-24, Lemele 13-20, Heracles 14-19, MVV ’69 14-16, Daarle 15-14, DRC ’12 15-11, Blauwwitters 15-8, sv Rijssen 13-7 en SC Rijssen 13-1.

Opstelling: Weelink; De Lange, Kersjes, Willems en Sander Kleinlugtenbeld; Dijk (72. Schottert), Schoenmaker en Remon Kleinlugtenbeld; Lubbers (77. Pouw), Van Leusen en Bakhuis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.