Sterren kijken bij Klein Kenniscentrum De Brug

RAALTE – Op vrijdagavond 14 februari staan bij Klein Kenniscentrum De Brug twee sterrenkijkers opgesteld. Vanaf 20.00 uur is iedereen welkom om een kijkje te komen nemen.

De planeet Venus staat op dit moment mooi aan de avondhemel. Net als de maan vertoont ook Venus duidelijk zichtbare schijngestalten. Ook andere objecten komen ruimschoots aan bod, zoals sterrenstelsels, nevels en ontplofte sterren. Daarnaast wordt er een korte presentatie gehouden over de reuzenster Betelgeuze. Staat deze rode superreus werkelijk op ontploffen zoals dat via diverse media wordt medegedeeld?

Vrijdagavond 28 februari, in het weekeinde van de Landelijke Sterrenkijkdagen, wordt er wederom waargenomen. Beide avonden zullen andere objecten te zien zijn. De entree is beide avonden gratis. Drankjes kosten 1 euro per stuk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.