Scholierenmuziekfestival en reünie Carmel-bigband

RAALTE – Op zaterdag 8 februari wordt voor de achtste keer het scholierenmuziekfestival Hoge Nood! gehouden. Dit jaar is het de beurt aan Carmel College Salland om het te organiseren. ’s Avonds is er een optreden van de Carmel-bigband, met leden die er de laatste tien jaar bij zaten. Belangstellenden zijn de gehele dag van harte welkom. De toegang is gratis.

De bedoeling van het festival Hoge Nood! is om orkesten en bands van verschillende scholen een podium te bieden om zich aan elkaar en aan een groot publiek te kunnen presenteren. Dit jaar vindt het festival plaats in het atrium van het Carmel College Salland in Raalte. De deelnemende bands en orkesten komen van het Greijdanus College (Zwolle), het Etty Hillesum Lyceum (Deventer), het Meander College (Zwolle) en Van der Capellen (Zwolle) en het Carmel College Salland.

De ochtend begint om 10.30 uur met workshops voor de verschillende instrumentengroepen. Daarna volgen de optredens van alle orkesten en bands, waarna de dag rond 15.00 uur wordt afgesloten met het gezamenlijk spelen van het nummer River Deep, Mountain High. Tijdens dit spektakelstuk staan zo’n 150 leerlingen op het podium.

Reünie bigband

’s Avonds is het de beurt aan de oud-leden van de Carmel-bigband van de laatste tien jaren. Na een oproep van muziekdocent Hans Doeleman hebben zich een kleine veertig oud-leden opgegeven om nog één keer een spetterend optreden te verzorgen met een reüniebigband. Zij brengen hun favoriete nummers van de afgelopen tien jaar ten gehore. Daarna wisselt de huidige bigband hen af met een optreden en vervolgens wordt het podium écht vol met de ‘oude’ én de huidige bigband voor een knallende afsluiting. Het concert begint om 19.30 uur, inloop is vanaf 19.00 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.