Samenwerking in onderzoek naar woonzorgproject Welzorgsum

WELSUM – Plaatselijk Belang Welsum, de gemeente Olst-Wijhe, een zorgaanbieder en een vastgoedontwikkelaar hebben de intentie uitgesproken om met elkaar te onderzoeken of een woonzorgproject in Welsum te realiseren is.

Plaatselijk Belang Welsum heeft in 2018 het initiatief genomen om de haalbaarheid van een woonzorgproject in Welsum (Welzorgsum) te onderzoeken, zodat oudere inwoners uit Welsum langer in hun dorp kunnen blijven wonen. Met ondersteuning van Stimuland leverde de werkgroep Welzorgsum het Businessplan Welzorgsum 2019 op waarin één zorg- en welzijnsconcept voor Welsum, een Welsumse zorgcoöperatie en één zorgbudget voor Welsum worden uitgewerkt.

De initiatiefnemers zijn in gesprek gegaan met een vastgoedontwikkelaar en een zorgaanbieder over de realisatie van een woonzorgconcept op de plek van de schoollocatie die naar verwachting vanaf het schooljaar 2020-2021 vrijkomt. Annelies Boekhorst reageert namens de werkgroep van PB Welsum: “Hoe mooi zou het zijn als we in Welsum een kleinschalige woonzorgaccommodatie kunnen realiseren, zodat oudere inwoners van Welsum in het dorp kunnen blijven wonen? Wij zijn er heel blij mee dat ons initiatief wordt ondersteund, zodat we samen met de gemeente, een zorgaanbieder en een vastgoedontwikkelaar kunnen onderzoeken of en hoe dit te realiseren is.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.