Rick Evers: Temptation Island

Temptation Island komt toch op de buis. Eerder gooide RTL-directeur Peter van der Vorst het format in de prullenbak na seksueel overschrijdend gedrag in een soortgelijk programma. De reality-beerput ging open en oud-kandidaten deden allemaal hun zegje. Maar inmiddels zijn er ‘goede gesprekken’ gevoerd en komt Temptation dus terug. Het succesprogramma wordt wel aangepast.

Zo is alcohol in de nieuwe editie verboden. Werden de kandidaten in voorgaande edities nog massaal dronken gevoerd in de hoop dat ze sneller vreemdgingen, in de nieuwe editie moeten ze het doen met radlers, Rivella en gemberthee. Volgens Van der Vorst is er nog wel gin-tonic te krijgen, maar alleen zonder gin. RTL is ervan overtuigd dat de kandidaten ook met frisdrank dikke party’s kunnen geven.

De tweede aanpassing is de avondklok. In de vorige editie ging kandidaat Roger altijd steevast om half tien naar bed. Dat bracht Van der Vorst op een idee: “De meeste problemen ontstaan vaak laat op de avond. Dan gebeuren er dingen die het daglicht niet kunnen verdragen. Dat willen we dus niet meer hebben. Daarom hebben we half tien als grens gesteld.” De kandidaten mogen nog wel een half uur kletsen. Om tien uur is het stil en zijn de lichten uit.

De meest opvallende verandering is misschien wel het kledingvoorschrift voor kandidaten. Zo heeft Van der Vorst een broertje dood aan blote basten en uitpuilende bikini’s: “RTL is een net bedrijf. Mensen die met ons samenwerken horen zich gewoon fatsoenlijk te kleden. Een korte broek aan het zwembad is prima, maar je houdt wel gewoon je overhemd aan. Overigens stellen wij ook gratis badjassen ter beschikking.”

Volgens Van der Vorst hoeven fans niet bang te zijn dat het programma zichzelf niet meer is. “De bedoeling is natuurlijk nog steeds om relaties kapot te maken. We willen dat alleen wel graag op een nette manier in beeld brengen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.