Ribs en Blues weer beeldbepalend evenement in Overijssel

RAALTE – “Donders mooi om tot de beeldbepalende evenementen van Overijssel gerekend te worden,” zo reageert een blije voorzitter Ton Groot Beumer van Ribs en Blues. Afgelopen week maakte de provincie Overijssel bekend dat Ribs en Blues een van de vijftien evenementen is die de komende vier jaar op een flinke financiële steun van maximaal 65.000 euro kan rekenen.

Net als bij een eerdere regeling viel het Sallandse oogstfeest Stöppelhaene weer buiten de boot. In totaal werden er vanuit de hele provincie 52 aanvragen ingediend. Een onafhankelijke adviescommissie met deskundigen heeft de aanvragen getoetst op de criteria voor beeldbepalende evenementen. Het College van Gedeputeerde Staten van Overijssel heeft het advies van de commissie overgenomen. Met beeldbepalende evenementen wil de provincie cultuur- en sportevenementen stimuleren die van hoge kwaliteit zijn, Overijssel kleur geven en de aantrekkelijkheid van de provincie voor inwoners en bezoekers vergroten.

Verantwoordelijk gedeputeerde Eddy van Hijum, portefeuillehouder Evenementen: “We zijn trots op het grote aanbod kwalitatief goede evenementen in onze provincie. We hebben de lat bewust hoog gelegd en geselecteerd op gevestigde evenementen met een goed aanbod. Ook hebben we gekeken hoe de evenementen bijdragen aan onze ambities, zoals het versterken van de sociale samenhang, de verbinding met het DNA van Overijssel en het toegankelijk maken van sport en cultuur voor iedereen. De beeldbepalende evenementen zijn echt topevenementen, die kleur geven aan Overijssel. Ze zijn aantrekkelijk voor onze inwoners, trekken mensen uit binnen- en buitenland naar onze provincie en zorgen zo voor een economische impuls.”

De vijftien evenementen krijgen een maximale subsidie van tussen de 49.000 en 65.000 euro over vier jaar. Het definitieve bedrag per evenement wordt later bekendgemaakt en is onder meer afhankelijk van een financiële toets die op dit moment nog wordt uitgevoerd. Behalve Ribs en Blues werden onder meer het Bevrijdingsfestival Overijssel in Zwolle, het corso Sint Jansklooster, het CSI Ommen, de Triatlon Holten, Deventer op Stelten, de Deventer Boekenmarkt en het Dickens Festijn uitgekozen. Een eenmalige subsidie was er voor het 66-jarige jubileum van het carnaval Oldenzaal.

Tekst: Lauk Bouhuijzen

Foto: archieffoto Arnold Roolvink

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.