Raalte in top 3 middelgrote winkelgebieden in Overijssel

RAALTE – Het centrum van Raalte staat in de top 3 van meest vitale winkelgebieden in Overijssel. Het gaat om de categorie middelgrote centra. Het centrum van Raalte springt er met name qua bereikbaarheid en samenwerking positief uit. Dit blijkt uit onderzoek van provincie Overijssel. De provincie heeft de economische vitaliteit van de 39 grootste Overijsselse centrumgebieden in kaart gebracht.

Het onderzoek biedt een duidelijk beeld van onder andere bereikbaarheid, ruimtelijke kwaliteit, voorzieningenaanbod en organisatiegraad. Deze informatie kan gebruikt worden om een stad of dorp te versterken. Ook brengt het onderzoek de economische uitdagingen van de centra in beeld.

Gezond winkelgebied
Wethouder Dennis Melenhorst: “Het onderzoek toont aan dat we een gezond winkelgebied hebben in Raalte. Daar is én wordt hard aan gewerkt. Dit doen we samen met de ondernemers. Het afschaffen van betaald parkeren en het verruimen van de openingstijdens zijn daar mooie voorbeelden van. Maar denk ook aan de werksessies met ondernemers over de toekomst van het centrum.” Het onderzoek laat ook zien waar kansen liggen. “Als we bijvoorbeeld naar de hoeveelheid groen in het centrum kijken, zien we dat daar winst te behalen valt. Dit nemen we mee in het ruimtelijk kwaliteitsplan voor het centrum.” Verder valt op dat de leegstand in het centrum van Raalte volgens het onderzoek lager is dan gemiddeld in Overijssel.

Onderzoek
Rijssen en Ommen vormen samen met Raalte de top 3 in de categorie middelgrote centra. Bekijk de uitkomsten het onderzoek voor het centrum van Raalte op staging2.raalte.nl/onderzoek-winkelgebieden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.