Home / Sallandcentraal / Raalte doet mee aan onderzoek over functioneren lokale democratie

Raalte doet mee aan onderzoek over functioneren lokale democratie

RAALTE – De gemeente Raalte doet mee aan het landelijke onderzoek Quick Scan Lokale Democratie. De deelnemers kunnen aangeven wat zij vinden van de manier waarop in de gemeente besluiten worden genomen. Is daar draagvlak voor? Zijn ze van mening dat inwoners voldoende kunnen meedenken, meebeslissen of zelfs meewerken als zij dat willen?

Het is een vragenlijst die ingevuld wordt door inwoners, raadsleden, het college van burgemeester en wethouders en de ambtelijke organisatie. Wethouder Jacques van Loevezijn: “Bestuurlijke vernieuwing heeft uitdrukkelijk onze aandacht. Dit doen we bijvoorbeeld door veel in dialoog met inwoners te zijn en zo transparant mogelijk te zijn. We zijn altijd nieuwsgierig naar hoe het beter kan. Daarom nemen we deel aan dit onderzoek.”
Het doel voor de gemeente Raalte is om erachter te komen welke behoefte er leeft om de lokale democratie te verbeteren. “De scan is een goed startpunt om met alle betrokkenen te gaan werken aan een nog beter lokaal democratisch samenspel.” Ook worden deelnemers aan het onderzoek specifiek gevraagd naar een online burgerpanel. De gemeenteraad heeft het college in 2019 gevraagd onderzoek te doen naar het invoeren van een burgerpanel.
Meedoen? Vul de digitale vragenlijst in via www.raalte.nl/lokaledemocratie. De vragenlijst is ook op papier te verkrijgen in het gemeentehuis.

Lees ook

‘Dat het meteen al zo druk zou zijn, hadden wij ook niet verwacht’

Zussen Erna en Emily Poppe aan de Plas in Raalte van start met smaaksalon Peper …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.