Open huis van Historische Vereniging Raalte

RAALTE – De Historische Vereniging Raalte en Omstreken houdt op zaterdag 29 februari weer een open huis. Iedereen, leden en niet-leden, is die dag welkom in het Landstedegebouw bij Taveerne Tivoli om op zoek te gaan naar historische gegevens. Daarnaast is het mogelijk deel te nemen aan een korte workshop genealogie.

De workshop start om 11.00 uur. Daarin zal nader worden ingegaan op verschillende aspecten van genealogie of stamboomonderzoek. Ruime aandacht wordt besteed aan het zoeken van gegevens. Daarbij passeren verschillende archiefbronnen de revue: de akten van de burgerlijke stand waarin gegevens over geboorte, huwelijk en overlijden te vinden zijn, het bevolkingsregister, doop- en trouwboeken van de kerken uit de periode vóór 1812, oud-rechterlijke archieven van de schoutambten, notarisarchieven, memories van successie en het Kadaster. Ook de digitaal beschikbare bronnen komen aan bod.
Daarnaast is iedereen ook welkom om gezellig een kop koffie (gratis) te drinken en onderwijl een praatje te maken en gegevens uit te wisselen met andere aanwezigen, op te zoek gaan in de uitgebreide collectie boekwerken, documenten en digitaal beschikbare gegevens. Verder is er gelegenheid oud beeldmateriaal te laten digitaliseren. Van foto’s wordt direct een scan gemaakt zodat het origineel weer meegenomen kan worden. Dia’s, negatieven, films en videobanden met beelden van Raalte en bijzondere gebeurtenissen in Raalte zijn ook welkom.
Aangezien dit jaar 75 jaar vrijheid wordt gevierd, is de vereniging ook geïnteresseerd in verhalen over de tweede wereldoorlog: hoe was het in Raalte tijdens die oorlog, de bevrijding en de tijd direct daarna. Iedereen met verhalen is welkom. De open dag duurt van 10.00 tot 15.30 uur. Toegang is gratis: dat geldt ook voor deelname aan de workshop.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.