Muziek en instrumenten ontdekken tijdens Ronde van Raalte

RAALTE – Voor alle kinderen tussen de 7 en 12 jaar die willen ontdekken of samen muziek maken iets voor hen is, komt er de Ronde van Raalte. Dansgroep Ralda, muziekschool Pop Rock Factory, muziekvereniging St. Caecilia Raalte en de muzikanten van het Yooooo-orkest verzorgen samen negen muzieklessen. De vrijblijvende lessenreeks wordt afgesloten met een slotconcert in De Leeren Lampe.

Op dinsdagen 10, 17 en 24 maart verzorgt Ralda drie lessen waarin wereldmuziek centraal staat. De lessen vinden plaats in de Boemerang aan de Brink 2 en zijn van 15.15 tot 16.15 uur. De kinderen maken kennis met instrumenten zoals viool, klarinet en slagwerk en ervaren hoe het is om als muzikant dansers te begeleiden. Bij de tweede serie lessen – op de woensdagen 11, 18 en 25 maart van 13.30 tot 14.30 uur bij de Pop Rock Factory aan de Almelosestraat – spelen de kinderen in een echte popband. Instrumenten die daarbij horen zijn onder andere piano, keyboard, (elektrische) gitaar en drums, maar ook zang. Op de donderdagen 12, 19 en 26 maart van 18.00 tot 19.00 uur kan er bij St. Caecilia samen met de muzikanten van Yooooo op een instrument naar keuze bespeeld worden. Onder meer een trompet, bugel, bariton, trombone en saxofoon zijn aanwezig

De Ronde van Raalte wordt op zondag 29 maart om 16.00 uur afgesloten met een bijzonder eindconcert in De Leeren Lampe. De kinderen laten dan horen wat ze allemaal hebben geleerd. Vervolgens laten de leden van Ralda, muziekschool Pop Rock Factory en muziekvereniging St. Caecilia Raalte zelf ook zien en horen wat ze in huis hebben.

De Ronde van Raalte is een mooie kennismaking met zowel muziekorganisaties als muziekinstrumenten. De kinderen hoeven vooraf geen muziekles of andere ervaring te hebben gehad. Ze gaan deze weken juist op zoek naar iets op het gebied van muziek wat zij leuk vinden om te spelen of naar te luisteren. De deelnamekosten bedragen in totaal 25 euro, voor alle lessen en het eindconcert. Aanmelden (tot 1 maart) kan via yo.orkest@gmail.com of 06-53459603 (Diny Reimert).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.