Mijnplein beslist deze week over toekomst St. Aloysiusschool

BOSKAMP – Stichting Mijnplein neemt deze week een besluit over de toekomst van het schoolgebouw van de St. Aloysiusschool in Boskamp. Er zijn drie scenario’s uitgewerkt die variëren van noodlokalen bij het huidige gebouw of andere scholen, tot verhuizen naar het gebouw van De Holsthoek in Den Nul.

Al sinds 2009 zijn er toenemende zorgen over het binnenklimaat op de St. Aloysiusschool in Boskamp, die onder de stichting Mijnplein valt. In de afgelopen jaren zijn er op de basisschool meerdere onderzoek gedaan en maatregelen getroffen, maar de gezondheidsklachten van leerlingen en leerkrachten verdwenen niet. Vorige week sprak het bestuur van Mijnplein met ouders over de resultaten van de laatste onderzoeken waaruit bleek dat het schoolgebouw ongezond en deels onveilig is.

In het besluit dat Mijnplein deze week neemt worden alle conclusies en aanbevelingen uit de onderzoeken en de gesprekken met ouders meegenomen. Na het formele traject volgt een definitief besluit over de toekomst van het schoolgebouw, waarover de ouders, leerlingen en leerkrachten op korte termijn worden geïnformeerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.