Leerlingen Capellenborg adviseren gemeente over zwerfafvalprobleem

WIJHE – Leerlingen van de Capellenborg werkten in de afgelopen periode aan het project Schone Rivieren van IVN-natuureducatie, Stichting de Noordzee en Plastic Soup Foundation. Onder begeleiding van IVN Overijssel gingen de leerlingen in opdracht van de gemeente Olst-Wijhe aan de slag met het opruimen en onderzoeken van het afval in de Duursche Waarden, langs de IJssel.

Zwerfafval in en rondom de rivieren is een onderbelicht probleem vindt IVN, want naar schatting komt 80% van het afval in zee uit rivieren. De afgelopen periode onderzochten de leerlingen het probleem. Wat voor soort afval ligt er langs de IJssel in Olst-Wijhe, waar komt het vandaan? Op 7 februari presenteerden de leerlingen hun oplossingen. Onder andere workshops voor basisschoolleerlingen, cameratoezicht, jongerenontmoetingsplekken op strategische plekken en een eigen bedachte plasticzuiveraar om het afval uit het water te filteren kwamen naar voren.

De gemeente Olst-Wijhe is blij met alle initiatieven die er zijn om de oevers van de IJssel schoon te maken en te houden. Alle hulp daarbij is welkom. “De kijk van jongeren op een probleem is vaak verfrissend,” vindt wethouder Marcel Blind. “Jongeren bedenken soms oplossingen waar wij als volwassenen niet aan denken. Daarbij is het natuurlijk ook heel leuk voor ze om voor een echte opdrachtgever te werken die een echt probleem heeft. Wij zijn blij verrast met de ideeën van de leerlingen.” De komende tijd verdiept de gemeente zich in de oplossingen van de leerlingen en kijkt zij welke oplossingen op korte termijn uitvoerbaar zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.